„Bayern“ nelaukdamas sezono finišo išsirinko H. Flicko įpėdinį – juo tapo 33-ejų naujosios kartos specialistas

Vokietijos futbolo čempionai pranešė, kad Julianas Nagelsmannas, dabartinis „Leipzig“ treneris, taps naujuoju Miuncheno „Bayern“ strategu. Jis pakeis Hansi Flicką, kurio laukia darbas Vokietijos rinktinėje.

 J.Nagelsmannas (kairėje) pakeis H.Flicką.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Nagelsmannas (kairėje) pakeis H.Flicką.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2021, 11:19 PM

Vos 33 metų J.Nagelsmannas yra vienas geriausiai vertinamų jaunųjų trenerių Europoje - praėjusiais metais jis vedė Leipcigą į Čempionų lygos pusfinalį.

„J.Nagelsmannas reiškia naująją trenerių kartą“, – sakė „Bayern“ prezidentas Herbertas Haineris.

Pranešama, kad nuo liepos 1 d. Miuncheno klubo vairą perimsiantis vokietis „Bayern“ kainuos daugiau nei 20 mln. eurų.

„Aš paliksiu Leipcigą sunkia širdimi, – sakė J.Nagelsmannas. – Bet užimti „Bayern“ trenerio postą yra kažkas ypatingo.“

J.Nagelsmannas tapo jauniausiu vyriausiuoju treneriu bundeslygos istorijoje, kai būdamas 28 metų perėmė vadovavimą „Hoffenheim“ 2016-ųjų vasarį.

2019 m. persikėlęs į Leipcigą jis pirmame sezone nuvedė klubą į trečiąją vietą bundeslygoje ir Čempionų lygos pusfinalį.

Šį sezoną Rytų Vokietijos klubas kėlė iššūkį laimėti titulą pirmą kartą savo istorijoje ir išlaikė spaudimą „Bayern“ iki nesėkmės 0:1 tarpusavio rungtynėse. Šiuo metu „Leipzig“ yra antras ir iš paskos žengiančią „Wolfsburg“ ekipą lenkia 7 taškais likus trims turams. Čempionų lygą jie užbaigė aštuntfinalyje, kur pralaimėjo „Liverpool“, o penktadienį Vokietijos taurės pusfinalyje žais su Brėmeno „Werder“.

„Dar per anksti atsisveikinti ir kitaip kalbėti apie prisiminimus, nes aš Leipcige dar nebaigiau savo darbo, – sakė J.Nagelsmannas. – Mano misija baigsis vasarą, bet iki tol ji tęsis visu greičiu. Mes išaugome į susitelkusią komandą, kuri pagaliau nori titulo. Niekada neslėpiau to, kad domina trenerio pozicija „Bayern“ klube ir kad mielai imčiausi šio darbo, jei atsirastų ši unikali galimybė.“

H.Flickas per 16 mėnesių iškovojo 6 titulus, tačiau šį sezoną komanda pralaimėjo Čempionų lygos ketvirtfinalyje „Paris Saint-Germain“ ekipai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.