Anglijos futbolo lygoje kausis „Manchester United“ ir „Liverpool“

„Liverpool“ futbolininkai Anglijos „Premier“ lygoje įsprausti į kampą. Jie ne tik nebeapgins čempionų titulo, bet gali nepatekti į pirmąjį ketvertą ir likti už kito sezono UEFA Čempionų lygos borto.

„Liverpool“ būtina pergalė.<br>AFP/Svanpix.com nuotr.
„Liverpool“ būtina pergalė.<br>AFP/Svanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 12:11 PM

Dabar kiekvienas mačas Liverpulio komandai yra lyg gyvybės ir mirties klausimas. Šį sekmadienį Jurgeno Kloppo auklėtinių laukia sunkus išbandymas – mūšis svečiuose su „Manchester United“.

„Liverpool“ per 33 turus surinko 54 taškus ir užima tik šeštąją vietą. Nuo ketvirtosios pozicijos, kurioje rikiuojasi Londono „Chelsea“, Liverpulio klubą skiria 4 taškai. Penktas žengiantis Londono „West Ham United“ turi 55 taškus. Daugeliui ekipų šiame sezone liko sužaisti po 5 rungtynes.

Anglijos čempionai dviejuose mačuose iš eilės nesugebėjo įveikti pirmenybių vidutiniokų. Praėjusioje dvikovoje namie su „Newcastle United“ šeimininkai įvartį praleido paskutinėmis mačo akimirkomis ir rezultatas tapo 1:1. Prieš tai J. Kloppo vadovaujama komanda tokiu pat santykiu sužaidė ir su „Leeds United“.

„Liverpool“ situaciją komplikuoja ir tai, kad tiesioginis konkurentas dėl vietos tarp keturių geriausiųjų „Chelsea“ šaštadienį namie žais su vienu autsaiderių Londono „Fulham“ ir labai realu, kad įsirašys dar tris taškus. Beje, „Chelsea“ UEFA Čempionų lygos pusfinalio pirmosiose rungtynėse išvykoje atsilaikė prieš Madrido „Real“ – 1:1.

„Manchester United“ Anglijos pirmenybėse nepralaimėjo 13 rungtynių iš eilės. Tiesa, praėjusiame ture „raudonieji velniai“ nepajėgė palaužti „Leeds United“ – 0:0. Mančesterio klubas sukaupė 67 taškus. „United“ 10 taškų atsilieka nuo lyderio „Manchester City“, bet 5-iais lenkia trečiojoje vietoje esantį „Leicester City“.

Pirmajame rate „Liverpool“ ir „Manchester United“ išsiskyrė taikiai – 0:0. „Premier“ lygoje Mančesterio komanda Liverpulio futbolininkų jau nenugalėjo penkis kartus iš eilės – 3 lygiosios, 2 nesėkmės. Iš viso „Premier“ lygoje komandos tarpusavyje kovojo 57 kartus. Vis dar įtikinamai pirmauja „Manchester United“ – 28 pergalės, 14 lygiųjų, 15 pralaimėjimų. Tiesa, šių metų sausį „FA Cup“ turnyre „raudonieji velniai“ privertė pasiduoti „Liverpool“ 3:2.

Jau šį savaitgalį čempionų vardą gali užsitikrinti „Manchester City“ futbolininkai. Taip nutiktų, jeigu jie šeštadienį svečiuose įveiktų Londono „Crystal Palace“, o „Manchester United“ patirtų pralaimėjimą. „Crystal Palace“ sąskaitoje – 38 taškai po 32 mačų. Šis klubas užima 13-ąją vietą.

„Miestiečiai“ dabar pakilios nuotaikos. Jie trečiadienį Čempionų lygos pirmajame pusfinalio mače Paryžiuje 2:1 palaužė vietos „Saint-Germain“.

Balandžio 30 – gegužės 3 dienomis „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“ parodys visas dešimt vyksiančių „Premier“ lygos rungtynių.

Transliacijų tvarkaraštis:

Balandžio 30 d.

21.50 val. „Southampton“ – „Leicester City“;

Gegužės 1 d.

14.20 val. „Crystal Palace“ – „Manchester City“,

16.50 val. „Brighton“ – „Leeds United“,

19.20 val. „Chelsea“ – „Fulham“,

21.50 val. „Everton“ – „Aston Villa“;

Gegužės 2 d.

15.50 val. „Newcastle United“ – „Arsenal“,

18.15 val. „Manchester United“ – „Liverpool“,

21.05 val. „Tottenham Hotspur“ – „Sheffield United“;

Gegužės 3 d.

19.50 val. „West Bromwich Albion“ – „Wolverhampton“,

22.05 val. „Burnley“ – „West Ham United“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.