„Copa America“ čempionatas Argentinoje stabdomas dėl COVID-19 pliūpsnio

Pietų Amerikos futbolo konfederacija (CONMEBOL) sekmadienį pranešė, kad Argentinos organizuojamas regiono čempionatas „Copa America“ („Amerikos taurė“) stabdomas „atsižvelgus į dabartines aplinkybes“, šaliai kovojant su koronavirusinės infekcijos pliūpsniu.

Argentinoje taip pat nevyks „Copa America“ čempionatas.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Argentinoje taip pat nevyks „Copa America“ čempionatas.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 7:25 AM

„CONMEBOL informuoja, kad atsižvelgus į dabartines aplinkybes buvo nuspręsta sustabdyto „Copa America“ organizavimą Argentinoje“, – sakoma konfederacijos pranešime.

Konfederacija, praeitą savaitę atėmusi iš Kolumbijos teisę organizuoti čempionatą kartu su Argentina, nurodė šiuo metu svarstanti kitus siūlymus surengti šį turnyrą.

„CONMEBOL vertina siūlymą, pateiktą kitų šalių, išreiškusių susidomėjimą surengti žemyno pirmenybes“, – rašo konfederacija.

Penktadienį Argentinoje paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad 70 proc. respondentų nusistatę prieš čempionato organizavimą jų šalyje, patiriančioje iki šiol sunkiausią COVID-19 pandemijos etapą.

Likus mažiau nei dviem savaitėms iki „Copa America“ numatytos pradžios Argentina yra paskelbusi devynių dienų griežtą karantiną, o kiekvieną dieną fiksuojami vis nauji per parą patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų rekordai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.