Jungtinė Karalystė muša įvartį koronavirusui: Vemblio stadione išvysime 60 tūkst. žiūrovų

Galvą dėl koronaviruso situacijos sukanti Jungtinė Karalystė visgi nusilenkė jo didenybei futbolui. Antradienį Jungtinė Karalystė paskelbė, kad Vemblio stadione per 2020 metų Europos futbolo čempionato pusfinalio ir finalo rungtynes galės būti užpildyta 75 procentai vietų.

 Vemblio stadione bus galima pamatyti net 60 tūkst. sirgalių.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Vemblio stadione bus galima pamatyti net 60 tūkst. sirgalių.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 4:49 PM, atnaujinta Jun 22, 2021, 4:59 PM

Tokias sąlygas su Jungtine Karalyste išsiderėjo UEFA.

Tai reiškia, kad legendiniame Vemblyje futbolo atmosferą kurs 60 tūkstančių futbolo aistruolių.

„Visi įsigiję bilietus privalės laikytis griežtų patekimo į stadioną taisyklių. Privalome turėti neigiamą COVID-19 testą arba įrodymą, kad asmuo yra gavęs dvi vakcinos dozes ne vėliau kaip 14 dienų iki rungtynių“, – rašoma pranešime.

Toks Jungtinės Karalystės sprendimas – savotiškas atsakas ir į pirmadienį Italijos premjero Mario Draghi pareiškimą. Pastarasis viešai paskelbė, kad „Euro 2020“ finalas neturėtų vykti Vemblyje, nes Anglijoje auga COVID-19 atvejų skaičius.

Vemblio stadione vyksta ir grupių rungtynės. Trims grupės mačams buvo leista turėti po 22 500 sirgalių. Aštuntfinalyje tarp Italijos ir Austrijos, kuris vyks birželio 26 dieną žiūrovų taip pat bus 22 500, tačiau to paties etapo rungtynėse, kuriose gali pasirodyti Anglijos rinktinė, žiūrovų skaičius padidintas iki 40 tūkst.

„Džiaugiamės, kad Vemblyje pasirodys daugiau sirgalių, kurie mėgausis finalu. Mes tęsiame išėjimą iš karantino, bet visuomenės saugumas išlieka prioritetu. Bendradarbiavome su UEFA ir Anglijos futbolo asociacija (FA), kad būtų užtikrintas visuomenės saugumas“, – teigė kultūros sekretorius Oliveris Dowdenas.

UEFA taip pat derasi su Jungtinės Karalystės valdžia, kad ši sušvelnintų karantino ribojimus į Londoną atvykstantiems kitų šalių sirgaliams, tačiau pranešime apie tai neužsimenama.

Šiuo metu taisyklės reikalauja, kad daugumos Europos valstybių sirgaliai karantinuotųsi 10 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.