Įspūdingą sumą iš Kataro priėmęs D. Beckhamas sulaukė kritikos bangos: nesupranta, kaip tai dera

Futbolo superžvaigždė Davidas Beckhamas sulaukė didžiulės žmogaus teisių aktyvistų kritikos. 46-erių Anglijos futbolo ikona dėmesio sulaukė pasirodžius pranešimams, kad jis pasirašė 238 milijonų eurų vertės sutartį su Kataru dėl 2022 metų pasaulio futbolo čempionato ambasadoriaus vaidmens, pranešė „Daily Mail“.

 D.Beckhamas sulaukė žmogaus teisių aktyvistų kritikos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 D.Beckhamas sulaukė žmogaus teisių aktyvistų kritikos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 6:11 PM

D.Beckhamas per dešimt metų kasmet turėtų uždirbti apie 18 milijonų eurų. Už šią sumą jis reklamuos ne tik pasaulio čempionatą, bet ir turizmą bei kultūrą Katare.

D.Beckhamas šį mėnesį keliavo į Kataro sostinę Dohą, kur susitiko su už čempionato organizavimą atsakingais asmenimis bei apžiūrėjo pasaulio pirmenybių stadionus.

Būtent toks D.Beckhamo žingsnis ir atkreipė žmogaus teisių aktyvistų dėmesį. Jie buvusį futbolininką kaltina tapus dėl žmogaus teisių pažeidimų nuolat kaltinamos šalies veidu.

JAV žmogaus teisių departamentas anksčiau skelbė, kad Katare yra taikomi ryškūs nuomonės laisvės apribojimai. Kataras siejamas su priverstiniu darbu ir didžiule moterų diskriminacija. Šioje šalyje už homoseksualius santykius tarp vyrų baudžiama iki penkerių metų kalėjimo.

„Jis padarė didžiulę klaidą. Tikiuosi, kad jis persigalvos. Tai nedera su jo parama moterims ir LGBT+ bendruomenės teisėms“, – „Daily Mail“ sakė LGBTQ teisių aktyvistas Peteris Tatchellis.

D.Bechkamo sprendimas nuvylė ir „Human Rights Watch“ žmogaus teisių stebėjimo judėjimo tyrėją Rothna Begum.

„Garsenybės, kurioms mokama už Kataro reklamą ir kurios save laiko moterų teisių rėmėjais, turėtų tai išnaudoti kaip galimybę prieiti prie valdžios žmonių ir kalbėti apie tokias situacijas“, – kalbėjo R.Begum.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.