„Hegelmann“ vos įrideno vieną įvartį Jonavoje silpniausiai A lygos komandai, bet laimėjęs tapo nauju lyderiu

Sekmadienį buvo sužaistos vienos Lietuvos futbolo A lygos 19-ojo turo rungtynės: Kauno r. „Hegelmann“ futbolininkai svečiuose palaužė „Jonavą“ 1:0 (1:0) ir tapo čempionato lyderiais.

 Kauniečiai iškovojo sunkią pergalę.<br> alyga.lt nuotr.
 Kauniečiai iškovojo sunkią pergalę.<br> alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-31 20:50, atnaujinta 2022-07-31 20:56

Svečiai iš Laikinosios sostinės nuo rungtynių pradžios daugiau kontroliavo kamuolį ir išsiveržė į priekį po jonaviečių aplaidumo gynyboje.

10 minutę standartinėje situacijoje Lazaras Sajčičius pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o ten nieko netrukdomas Mantas Fridrikas iš arti tiksliai smūgiavo į vartus – 1:0.

Vėliau „Hegelmann“ toliau kėlė problemų varžovų vartams. 29 minutę iš už baudos aikštelės ribų atliko klastingą smūgį į tolimąjį vartų kampą, bet kamuolį pataikė į skersinį. Po kelių minučių Viliaus Armanavičiaus smūgį iš arti atrėmė vartininkas.

Pirmajame kėlinyje „Jonava“ reikšmingų atsakymų kauniečių išpuoliams neturėjo. Visgi kėlinio pabaigoje buvo galima pažymėti Tado Eliošiaus įsiveržimą į baudos aikštelę, pasibaigusiu stipriu smūgiu tiesiai į vartininką.

Po pertraukos „Hegelmann“ toliau išlaikė kontrolę, bet jų atakose iš pradžių buvo mažiau aštrumo. Tuo tarpu „Jonava“ ne tik pavyzdingai gynėsi, bet ir drąsiau jautėsi prie varžovų baudos aikštelės. 64 minutę Yehoras Glušacas įveikė varžovo priežiūrą ir netiksliai smūgiavo prie kairiojo virpsto.

Paskutinėje rungtynių atkarpoje Kauno klubas grėsmingai pagalando savo ginklus ir kelis kartus galėjo padėti tašką rungtynėse.

Patogioje pozicijoje baudos aikštelės epicentre atsidūręs T. Gavi pataikė į virpstą, vėliau standartinėje situacijoje geros progos neišnaudojo ir I. Olaosebikanas. Prieš teisėjo galutinį švilpuką „Jonava“ surengė paskutinį šturmą, bet jis pasibaigė nevaisingai.

„Hegelmann“ (43 tšk.) šventė pergalę, kuri leido klubui pakilti į pirmą lentelės vietą ir pralenkti ketveriomis rungtynėmis mažiau sužaidusį „Žalgirį“.

„Jonava“ (1 tšk.) lieka lentelės dugne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.