Nuožmaus karo su Rusija fone – Ukrainos tvirtybė: pateikė paraišką rengti 2030 metų pasaulio futbolo čempionatą

Ukraina, Ispanija ir Portugalija susitarė pateikti bendrą pasiūlymą surengti 2030-ųjų FIFA pasaulio futbolo čempionatą. Visos trys šalys tikisi, kad karas iki to laiko bus baigtas ir ukrainiečiai sugebės sėkmingai pasirengti varžyboms, remdamasi šaltiniais skelbia „The Times“.

Ukrainos futbolo rinktinė.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Ukrainos futbolo rinktinė.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-04 12:04

Leidinio teigimu, idėjai pasikviesti pasaulio futbolo čempionatą jau pritarė ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Tos pačios nuomonės apie bendrą turnyrą laikosi ir dviejų Europos šalių vyriausybės iš Pirėnų pusiasalio.

Jei paraiška bus patenkinta, vienos iš turnyro grupių rungtynės vyks Ukrainoje. Oficialiai apie paraiškos padavimą gali būti paskelbta spalio 5 dieną UEFA būstinėje.

Šaltiniai priduria, kad norint surengti pasaulio čempionatą Ukrainai prireiks pateikti nemažai saugumo garantijų, tačiau tikimasi, kad iki 2030 metų karas Ukrainos teritorijoje pagaliau baigsis, o šalies atkūrimo procesas bus gerokai įsibėgėjęs.

Jei bus pateikta ši paraiška, Ukraina kartu su Portugalija ir Ispanija greičiausiai taps favoritais rengti 2030 metų pasaulio čempionatą.

Taip pat rimtu varžovu šiam trejetui laikomas potencialus bendras Saudo Arabijos, Egipto ir Graikijos pasiūlymas, net jei tai reikštų, kad pasaulio čempionatas bus surengtas žiemą, kaip šių metų planetos pirmenybės Katare.

Jei FIFA priimtų šį pasiūlymą visos trys valstybės gaus iš karto trijų konfederacijų – Azijos, Afrikos ir Europos – paramą.

Tarp kitų pretendentų yra ir Pietų Amerikos atstovai – Argentina, Pagarvajus bei Čilė.

Savo paraišką nori pateikti ir Marokas.

FIFA prezidentas Gianni Infantino jau pradėjo diskusijas su suinteresuotomis šalimis, tačiau oficialus sprendimas dar nepriimtas.

Vis dėlto nemažai yra galimybių, kad 2030 metų pirmenybės vyks Europoje. Mar 2022-siais kovos vyks Katare, 2026 metais – Šiaurės Amerikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.