Iš Čempionų lygos iškrito du Ispanijos futbolo gigantai

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo, jog „Barcelona“ ir Madrido „Atletico“ futbolininkai savo pasirodymo po grupių etapo stipriausiame Senojo žemyno čempionate nebetęs.

 Madrido „Atletico“ žygis Čempionų lygoje baigtas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Madrido „Atletico“ žygis Čempionų lygoje baigtas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 „Inter“ užtikrintai žengė į atkrintamąsias varžybas<br> Imago/Scanpix nuotr.
 „Inter“ užtikrintai žengė į atkrintamąsias varžybas<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 7:41 PM, atnaujinta Oct 27, 2022, 12:12 AM

A grupėje „Liverpool“ futbolininkai išvykoje 3:0 (1:0) nugalėjo Amsterdavmo „Ajax“ futbolininkus bei užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

Pirmasis rungtynių įvartis į šeimininkų vartus krito 42-ąją minutę, kuomet Mohamedas Salah puikiu smūgiu perkėlė vartininką ir kamuolį pasiuntė į vartų tinklą.

Po pertraukos sugrįžę Jurgeno Kloppo auklėtiniai per kelias minutes išsprendė rungtynių baigtį. 49-ąją minutę Darwinas Nunezas po kampinio atliko tobulą smūgį su galva ir kamuolį pasiuntęs į apatinį vartų kampą pelnė antrąjį komandos įvartis.

Po 3 minučių savo įvartį pelnė ir „Liverpool“ akademijos auklėtinis, 19-metis Harvey Elliottas. Anglas iš kelių metrų paleido galingą smūgį į artimąjį viršutinį vartų kampą.

Pirmoji tarpusavio akistata baigėsi „Liverpool“ pergale 2:1.

Kitose grupės rungtynėse „Napoli“ namuose nesunkiai 3:0 (2:0) įveikė Glazgo „Rangers“ komandą.

Pirmajame kėlinyje Giovanni Simeone pelnė du įvarčius 11-ąją ir 16-ąją minutėmis bei pademonstravo nuo rungtynių pradžios, kas yra mačo favoritai.

Trečiąjį „Napoli“ komandos įvartį 80-ąją minutę pelnė Leo Ostigardas.

Grupėje pirmauja „Napoli“ futbolininkai su 15 taškų. „Liverpool“ su 12 taškais žengia 2-oje vietoje. 3-oje pozicijoje su 3 taškais rikiuojasi „Ajax“ futbolininkai, o „Rangers“ ekipa taškų nėra iškovojusi ir užima paskutinę vietą.

B grupėje „Brugge“ futbolininkai namuose 0:4 (0:1) nusileido „Porto“ ekipai.

Svečiai į priekį išsiveržė 33-ąją minutę. Otavio atliko puikų perdavimą link „Brugge“ vartų, o Mehdi Taremi atsidūręs vienas prieš vartininką užtikrintai kamuolį pasiuntė į vartų tinklą.

51-ąją minutę Noa Langas galėjo rezultatą išlyginti, tačiau Diogo Costa sėkmingai atlaikė varžovų 11 metrų baudinį.

Po nesėkmingo epizodo „Brugge“ futbolininkai subyrėjo, o „Porto“ komandoje tikslius smūgius atliko Evanilsonas, Stephenas Eustaquio ir M.Taremi.

Pirmoji komandų tarpusavio akistata baigėsi „Brugge“ pergalė 4:0.

Kitose grupės rungtynėse Madrido „Atletico“ futbolininkai namuose sužaidė lygiosiomis 2:2 (1:2) su Lėverkuzeno „Bayer“.

„Bayer“ į priekį išsiveržė 9-ąją rungtynių minutę, kuomet tiksliu smūgiu pasižymėjo Moussa Diaby.

Visgi, šeimininkai jau 22-ąją minutę rezultatą išlygino. Po Antoine Griezmanno perdavimo Yannickas Carrasco suktu smūgiu į kairįjį apatinį vartų kampą pelnė įvartį. Po 7 minučių ir vėl džiūgavo svečiai., kuomet Callumas Hudson-Odoi pasiuntė kamuolį į vartus.

Lygiąsias „Atletico“ išplėšė 50-ąją minutę. Rodrigo de Paulas pasinaudojo geru Y.Carrasco perdavimu ir pelnė antrąjį šeimininkų įvartį.

Tiesa, „Atletico“ galėjo išplėšti pergalę. 8-ąją teisėjo pridėto laiko minutę teisėjas užfiksavo „Bayer“ žaidėjų žaidimą ranka savo baudos aikštelėje ir buvo paskirtas 11 metrų baudinys į svečių vartus. Visgi, Y.Carrasco nesugebėjo realizuoti baudinio ir rungtynės baigėsi lygiosiomis.

„Brugge“ komanda po 5 rungtynių savo sąskaitoje turi 10 taškų ir užima 1-ąją vietą. „Porto“ su 9 taškais rikiuojasi antroje pozicijoje. „Atletico“ su 5 taškais rikiuojasi 3-oje pozicijoje, o „Bayer“ su 4 taškais – 4-oje. Tokia padėtis turnyrinėje lentelėje reiškia, jog į kitą Čempionų lygos etapą žengs „Brugge“ ir „Porto“ komandos.

C grupėje Milano „Inter“ futbolininkai namuose 4:0 (2:0) sutriuškino Pilzeno „Viktoria“.

Svečių gynyba „Inter“ palaužė 35-ąją minutę, kuomet kamuolį į vartus pasiuntė Henrikhas Mkhitaryanas, o jau po 7 minučių šeimininkų persvarą padvigubino Edinas Džeko.

Antroje rungtynių pusėje „Inter“ futbolininkai tik įtvirtino savo pergalę. Įvarčius pelnė E.Džeko ir Romelu Lukaku.

Milaniečiai pirmąsias rungtynes laimėjo 2:0.

Kitose grupės rungtynėse „Barcelona“ klubas namuose 0:2 (0:2) pralaimėjo Miuncheno „Bayern“ futbolininkams.

Pirmasis įvartis krito 10-ąją minutę. Sadio Mane sulaukė ilgo perdavimo ir aplenkęs savo varžovus nesunkiai pergudravo vartininką ir pasiuntė kamuolį į vartus.

31-ąją minutę kamuolį į katalonų vartus siuntė Ericas Maximas Choupo-Motingas. Puolėjas tiksliu smūgiu įveikė Marco-Andre ter Stegeno gynybą ir padvigubino bavarų persvarą.

Galutinį tašką tiksliu smūgiu paskutinėmis rungtynių akimirkomis padėjo „Bayern“ gynėjas Benjaminas Pavardas.

„Inter“ turėdami 10 taškų užima 2-ąją vietą ir užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose. „Viktoria“ kol kas pralaimėjo visas 5 iki šiol žaistas rungtynes. „Bayern“ su 15 taškų užima pirmąją vietą, tuo tarpa „Barca“ savo sąskaitoje turi 4 taškus ir jau yra aišku, kad katalonai savo kovas tęs UEFA Europos lygoje.

D grupėje Londono „Tottenham“ ekipa namuose sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:1) su Lisabonos „Sporting“ klubu.

„Sporting“ ekipa pirmoji pelnė įvartį. Marcusas Edwardsas tolimu galingu smūgiu nepaliko šansų Hugo Llorisui ir išvedė svečius į priekį.

Rezultatą „Tottenham“ lygino tik 80-ąją minutę. Po Ivano Perišičiaus pakelto kampinio Rodrigo Bentacuras smūgiu su galva pelnė įvartį.

6-ąją teisėjo pridėto laiko minutę visas „Tottenham Hotspur“ stadionas pradėjo švęsti, kuomet Harry Kane’as pelnė įvartį. Visgi, po kelias minutes trūkusios VAR peržiūros įvartis buvo atšauktas, o tuo itin nepatenkintas buvo Londono komandos treneris Antonio Conte. Strategas už savo kalbas galiausiai sulaukė raudonos kortelės.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes 2:0 laimėjo „Sporting“.

Kitose rungtynėse Frankfurto „Eintracht“ namuose 2:1 (2:1) nugalėjo „Marseille“ komandą.

Daichi Kamada jau 3-ąją rungtynių minutę tiksliu smūgiu šeimininkus išvedė į priekį, o Matteo Guendouzi 22-ąją minutę rezultatą lygino.

Pergalingu tapo Randalo Kolo Muani smūgis 29-ąją minutę. Prancūzas po Mario Gotzes perdavimo kamuolį nukreipė apatinį kairįjį vartų kampą.

Pirmoji komandų dvikova baigėsi Vokietijos klubo pergale 1:0.

Grupėje su 8 taškais pirmauja „Tottenham“. Antrąją vietą su 7 taškais užima „Sporting“. Trečioje pozicijoje esantys „Frankfurt“ futbolininkai taip pat turi 6 taškus. „Marseille“ ekipa su 6 taškais užima paskutinę vietą grupėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.