Per siaubingą išpuolį Italijoje – dūris peiliu „Arsenal“ futbolininkui, parduotuvės darbuotojas – nužudytas

Italijos Assago mieste per išpuolį parduotuvėje žuvo vienas žmogus, o dar mažiausiai penki buvo sužeisti – kai kurie iš jų sunkiai.

 P. Mari<br> Imago/Scanpix nuotr.
 P. Mari<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2022, 1:26 PM, atnaujinta Oct 28, 2022, 3:08 PM

Vietos žiniasklaida praneša, kad 30 metų prekybos centro kasoje dirbęs žmogus mirė po to, kai vyras pradėjo puldinėti žmones su peiliu.

46 metų įtariamasis sulaikytas. Policija atmetė bet kokius teroristinius motyvus. Pranešama, kad užpuolikas turėjo psichikos sveikatos problemų ir ginklą paėmė iš prekybos centro lentynų.

Vyriškis apie 18.30 val. vietos laiku atsitiktinai pradėjo badyti žmones. Pranešama, kad prekybos centro viduje pasigirdo riksmai, kai išsigandę lankytojai paniškai bandė bėgti.

Pranešama, kad užpuoliką sulaikė keli klientai ir jį perdavė į įvykio vietą atvykusiai policijai.

Tarp sužeistųjų buvo ir Londono „Arsenal“ ekipai priklausantis futbolininkas Pablo Mari.

29 metų gynėjas iš Ispanijos patyrė durtinę žaizdą nugaroje, tačiau jo sužalojimai nekelia pavojaus gyvybei. Jo agentas Arturo Canalesas kalbėdamas su BBC sakė, kad futbolininkas buvo sąmoningas ir jokie gyvybiškai svarbūs organai nebuvo pažeisti.

„Monza“ klubo generalinis direktorius Adriano Galliani kalbėdamas su „Sky Italia“ sakė, kad P.Mari apsipirkinėjo su savo žmona ir mažamečiu sūnumi, kai įvyko išpuolis. „Jo sūnus buvo vežimėlyje, o žmona – šalia. Jis nieko nepastebėjo. Tada jis pajuto kažką skausmingo nugaroje, tai buvo nusikaltėlio peilis.

Deja, jis taip pat matė, kaip nusikaltėlis kažkam dūrė į gerklę. Jis matė viską, kas nutiko, ir tai labai paveikė“, – teigė A.Galliani.

Nors gynėjas patyrė gana gilią žaizdą nugaroje, vadovas teigė, kad jo gyvybei pavojus negresia ir jis turėtų greitai atsigauti.

P.Mari 2020 m. sausį prisijungė prie „Arsenal“ iš Brazilijos klubo „Flamengo“. Jis „kanonieriuose“ žaidė tik 19 kartų ir šiuo metu yra išsinuomotas Italijos „Monza“ klubui.

Į situaciją sureagavo ir „Arsenal“ treneris Mikelis Arteta.

„Aš ką tik sužinojau. Žinau, kad Edu („Arsenal“ techninis direktorius) palaikė ryšius su jo artimaisiais. Jis yra ligoninėje, bet atrodo, kad jam viskas gerai“, – kalbėjo M.Arteta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.