LFF stadiono kainą įvardinęs E. Stankevičius: mūsų noras, kad ši bazė išliktų

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius tvirtina, kad LFF stadionas Vilniuje būtų parduodamas tokiu atveju, jeigu atsirastų pirkėjas. Pasak jo, federacijos noras yra, kad stadiono bazė išliktų ir ją valdytų vienas iš sostinės futbolo klubų.

E.Stankevičius teigė, kad stadiono vertė siekia apie 5 mln. eurų.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
E.Stankevičius teigė, kad stadiono vertė siekia apie 5 mln. eurų.<br>Lrytas.lt nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-13 10:43, atnaujinta 2022-11-13 10:55

„Su tuo pardavimu yra labai paprastai – jeigu atsirastų pirkėjas, turiu omenyje klubas, ar bendruomenė, kaip Vilniaus regiono futbolo sąjunga ar Vilniaus miesto savivaldybė, tada sėstume konkrečiai ir vertintume galimybę parduoti ir t.t. Nėra taip, kad mes esame įdėję kažkur, patalpinę skelbimus į Nekilnojamo turto kažkokius portalus ar kreipęsi į agentūras, kad parduodame. Mūsų noras yra, kad ši bazė išliktų ir kad ją valdytų vienas iš Vilniaus klubų“, – Eltai teigė E. Stankevičius.

Jis tvirtino, kad preliminari stadiono kaina sudaro apie 5 milijonus eurų.

„Turto vertinimas yra padarytas, preliminari kaina yra apie 5 milijonus eurų, bet čia yra derybų klausimas, susitarimo su pirkėju ir t.t. Tai yra normalus procesas“, – sakė LFF generalinis sekretorius.

E. Stankevičius aiškino, kad su Vilniaus miesto savivaldybe dėl LFF stadiono paskutinį kartą bendrauti teko praėjusiais metais, tačiau kalbos niekur nepažengė.

„Teko šia tema bendrauti, bet anksčiau, praėjusiais metais, kai bandėme su jais kalbėtis dėl Naujosios Vilnios projekto, kad ten turėti futbolo treniruočių centrą. Buvo mintis, pasiūlymas ir buvo kalbėta taip, kad jeigu Vilnius nuperka iš federacijos šį stadioną, mes gautus pinigus dedame į naujos bazės atstatymą ir papildomai ieškome finansavimo, kad pasistatytume visą kompleksą. Bet tos kalbos niekur nepažengė, buvome padarę ir projektinius pasiūlymus, bet tai ir liko tik kalbomis“, – tikino jis.

LFF generalinis sekretorius teigia, kad pokalbiai dėl minėto stadiono su savivaldybe nėra pažengę, o federacija tikisi, kad LFF stadioną, to nepadarius Vilniaus miesto savivaldybei, galėtų įsigyti vienas iš dviejų aukščiausioje Lietuvos futbolo lygoje rungtyniaujančių sostinės futbolo klubų.

„Nieko per daug su savivaldybe šiai dienai tikrai nėra pažengusios kalbos. Kalbamės su „Riteriais“, su Vilniaus „Žalgiriu“, tikiu, kad iš šių dviejų kažkas sugebės įsigyti, o jau po to jie (futbolo klubai – ELTA) turėtų kreiptis į savivaldybę ir t.t., jeigu savivaldybė pirmiau neišpirks iš federacijos (stadiono – ELTA), kas buvo diskutuota Tarybos posėdyje“, – tvirtino E. Stankevičius.

ELTA primena, kad LFF išsinuomavus patalpas Kauno Dariaus ir Girėno stadione bei pradėjus svarstyti apie galimybę parduoti Vilniuje esantį LFF stadioną, sostinės vicemeras Valdas Benkunskas Eltai tvirtino, kad kalbos apie LFF ketinimus parduoti savo valdomą stadioną yra keistos. Pasak jo, LFF administracijos išsikėlimas į Kauną neturėtų tapti pretekstu atsisakyti tikslo vystyti futbolo infrastruktūrą.

V. Benkunskas tikino, kad pagal Vilniaus miesto Bendrąjį planą, LFF priklausančio objekto žemės sklype galima vykdyti tik specializuoto komplekso veiklą, tad pagrindo už tokį objektą mokėti milijonus, miesto savivaldybė nemato.

Visgi, kad stadionas būtų išsaugotas, Vilniaus savivaldybės taryboje bus inicijuojamas Bendrojo plano pakeitimas ir patikslinti reikalavimai teritorijoje, sakė konservatorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.