Anglijos futbolininkai mūru stojo už rinktinės trenerį G. Southgate'ą: nenori naujo stratego

Anglijos futbolo rinktinės žygis pasaulio čempionate Katare baigėsi ketvirtfinalyje po pralaimėjimo Prancūzijai (1:2), tačiau trenerio Garetho Southgate'o karjera gali tęstis.

G.Southgate'as.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
G.Southgate'as.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
G. Southgate'as<br>Reuters/Scanpix nuotr.
G. Southgate'as<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 12:09 PM, atnaujinta Dec 12, 2022, 12:47 PM

„Tikiuosi, kad treneris liks. Jis nuvedė toliau, nei žmonės tikėjosi“, – sakė Declanas Rice'as po ketvirtfinalio rungtynių.

Jį palaikė Jude'as Bellinghamas ir Harry Maguire'as.

Ketvirtfinalyje vienintelį įvartį Garetho Southgate'o ekipai pelnė Harry Kane'as. Anglijos rinktinės kapitonas galėjo išgelbėti komandą antrojo kėlinio pabaigoje, tačiau apgailėtinai nepataikė baudinio.

Po pralaimėjimo kritikos treneriui netrūko dėl to, kad Bukayo Saką pakeitė Raheemas Sterlingas.

„Negalėjau patikėti, kad Garethas jį pakeitė. Manau, kad tai buvo tikrai keistas sprendimas“, – sakė buvęs Anglijos rinktinės žaidėjas Jamie Redknappas.

Anglijos žaidėjai po rungtynių su Prancūzija buvo paklausti apie Garetho Southgate'o ateitį trenerio poste ir dauguma sutiko, kad jis liktų eiti pareigas.

„Negaliu jam pakankamai padėkoti už tai, ką jis dėl manęs padarė. Labai gerbiu trenerį. Ar liks? Tai nepriklauso nuo manęs, bet turime gerbti tai, ką Southgate'as padarė dėl nacionalinės komandos“, – sakė Jude'as Bellinghamas.

„Garethas puikiai bendravo su kiekvienu žaidėju. Jei apie jį paklaustumėte kiekvieno žaidėjo, visi pagirtų jį už puikų komandos valdymą. Jis priima svarbius taktinius sprendimus. Jis tai įrodė per turnyrą“, – teigė Harry Maguire'as.

Garetho Southgate'o sutartis su Anglijos futbolo asociacija galioja iki 2024 metų gruodžio pabaigos.

Tačiau sklando gandai, kad G.Southgate'o darbas kabo ant plauko.

„Kad ir kokia diena būtų, noriu priimti sprendimą, kuris būtų geras Anglijai ir futbolo asociacijai. Man labiau patinka priimti svarbius sprendimus šaltai, nes emocijos nėra geras vadovas“, – po rungtynių su Prancūzija sakė G.Southgate'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.