Protestavusi ir gėdingai FIFA pasaulio čempionatą palikusi Vokietijos rinktinė nežais oficialių mačų net 19 mėnesių

Pasaulio futbolo čempionate dėl draudimų pareikšti savo nuomonę ir palaikymą LGBT protestavusi Vokietijos futbolo rinktinė netikėtai anksti baigė pasirodymą turnyre Katare ir jau žinoma, kad ekipa neturės oficialių mačų net 19 mėnesių.

Vokietijos futbolo rinktinė.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijos futbolo rinktinė.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijos futbolo rinktinė.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Vokietijos futbolo rinktinė.<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 2:01 PM

Vokietijos futbolininkai, po grupės mačų iškritę iš 2022 metų pasaulio čempionato kovų, kitą kartą oficialias rungtynes ​​žais tik 2024 metų vasarą.

Vokiečiai oficialioms rungtynėms į aikštę įbėgs tik birželio 14 dieną, kai startuos Europos futbolo čempionatas, o ekipa-šeimininkė žais turnyro atidarymo mačą.

Tokia ilga pauzė atsirado todėl, kad vokiečiai yra „Euro 2024“ čempionato šeimininkai ir jie nežais atrankos mačų.

Be to, Hanso Flicko auklėtiniai nepateko į Tautų lygos varžybų atkrintamąsias akistatas, praradę galimybę žaisti lemiamuose turnyro mačuose kitų metų birželį.

Vokietijos futbolininkai oficialias rungtynes pastarąjį kartą žaidė ​​pasaulio čempionate gruodžio 1 dieną, kai iškovojo pergalę prieš Kosta Riką 4:2.

Tačiau tai nepadėjo keturiskart pasaulio čempionams prasimušti į atkrintamųjų planetos čempionato kovų etapą – komanda liko trečia, o pirmąsias dvi vietas užėmė Japonija ir Ispanija.

Taigi Vokietija oficialias savo varžybas atnaujins tik po 19 mėnesių „ramybės“.

Verta paminėti, kad pasaulio čempionate Katare vokiečiai pasižymėjo politine akcija.

Kai FIFA uždraudė Katare komandų kapitonams ryšėti „One Love“ raiščius palaikant LGBT organizaciją, o tai sukėlė pasipiktinimą tarp vokiečių, anglų, valų ir olandų komandų.

Vokietijos futbolininkai nusprendė prieš dvikovą su Japonija užsidengti burnas, pozuodami komandinei nuotraukai ir taip atkreipti dėmesį į FIFA prezidento Gianni Infantino įvestą cenzūrą.

Protestas sulaukė nevienareikšmiškos pozicijos ir pačios vokiečių rinktinės viduje, o FIFA net svarstė galimybę skirti nuobaudą rinktinei bei šalies federacijai.

Vokietijos futbolo asociacija (DFB) dėl tokio didelio oficialių dvikovų nebuvimo jau pradėjo planuoti bent jau draugiškas ekipos rungtynes.

Planuojama, kad 2023 metais Vokietijos nacionalinė ekipa sužais 10 draugiškų rungtynių, o 2024 metų susitikimų planas bus parengtas ištraukus Europos čempionato burtus.

Europos čempionatas Vokietijoje vyks 2024 metų birželio 14 – liepos 14 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.