Paaiškėjo, nuo ko Katare mirė įtakingas JAV sporto žurnalistas

Pasaulio futbolo čempionatą Katare sukrėtė iškart dvi sporto žurnalistų mirtys. Pirmoji įvyko praėjusią savaitę, kai per Argentinos ir Nyderlandų rinktinių mačą sukniubo garsus JAV žurnalistas Grantas Wahlas (1974–2022).

Pasaulio futbolo čempionatą Katare sukrėtė iškart dvi sporto žurnalistrų mirtys. Pirmoji įvyko praėjusią savaitę, kai per Argentinos ir Nyderlandų rinktinių mačą sukniubo garsus JAV žurnalistas Grantas Wahlas (1974–2022).<br> Sipa/Scanpix nuotr.
Pasaulio futbolo čempionatą Katare sukrėtė iškart dvi sporto žurnalistrų mirtys. Pirmoji įvyko praėjusią savaitę, kai per Argentinos ir Nyderlandų rinktinių mačą sukniubo garsus JAV žurnalistas Grantas Wahlas (1974–2022).<br> Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2022, 3:06 PM, atnaujinta Dec 16, 2022, 11:01 AM

Pasak liudininkų, 49-erių sporto žurnalistas sukniubo žiniasklaidos centre. Teigiama, kad žurnalistui buvo suteikta pirmoji pagalba, tačiau gyvybė užgęso ligoninėje.

Žinoma, kad G.Whalas kelios dienos prieš savo mirtį skundėsi dėl skausmų krūtinės srityje ir kreipėsi pagalbos į žiniasklaidos centro medicinos kliniką, tačiau jam buvo pasakyta, kad jis greičiausiai serga bronchitu ir jam buvo paskirtas sirupas nuo kosulio bei ibuprofenas.

Palaikus nuvežus į JAV, galiausiai paaiškėjo, kodėl įvyko tragedija.

Velionio žmona Celine Gounder konstatavo, kad mirtis nebuvo smurtinė. „Jam konstatuota aortos aneurizma.

Ji progresavo ilgą laiką ir dėl kažkokių priežasčių aorta plyšo būtent Katare. Ženklu, kad kažkas negerai, galėjo būti spaudimas krūtinėje.

Medikų darbas buvo profesionalus, tačiau išgelbėti trūkus aortai jie Granto niekaip negalėjo. Negalima kalbėti apie jokius skiepus COVID 19, jokios vakcinos neturėjo įtakos negalavimams“.

G.Wahlas sporto žiniasklaidoje darbavosi nuo 1996-ųjų.

Praėjus vos 48 valandoms po JAV žurnalisto mirties Kataro pasaulio futbolo čempionate netikėtai mirė antras sporto žurnalistas.

Kaip pranešė „Gulf News“, sekmadienį mirė Khalidas al Misslamas, Kataro fotožurnalistas, dirbantis televizijoje „Al Kass“.

Jo mirties aplinkybės šiuo metu vis dar neaiškios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.