Įspūdinga: pasaulio futbolo čempionato transliacijas stebėjo pusantro milijono Lietuvos gyventojų

Savaitgalį pasibaigęs Pasaulio futbolo čempionatas prie televizoriaus ekranų buvo pritraukęs beveik 1,5 milijono šalies gyventojų, rodo „Kantar“ preliminarūs duomenys. Bent trumpam šį futbolo turnyrą buvo įsijungę kone pusė Lietuvos, o aukščiausią laidos reitingą surinko įspūdingos finalo rungtynės Prancūzija-Argentina, kuriose taurę iškovojo Argentina.

Įspūdinga: pasaulio futbolo čempionatą įsijungė pusantro milijono Lietuvos gyventojų.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
Įspūdinga: pasaulio futbolo čempionatą įsijungė pusantro milijono Lietuvos gyventojų.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2022, 4:57 PM

Čempionato finalo reitingas siekė apie 14 proc.

„Šių metų finalas buvo įspūdingas, dramatiškas, su keliomis kulminacijomis ir įvarčių gausa – tai padėjo ir ilgiau išlaikyti įsitraukusią auditoriją, galimai net ir dalį tų, kurie įprastai sportu ar futbolo varžybomis ne itin domisi. Bent trumpam šias finalines rungtynes įsijungė per 650 tūkst. žiūrovų. Palyginti su praėjusiu čempionatu, auditorija gerokai labiau įsitraukė ir pranoko net ankstesnio turnyro finalų reitingą“, – sakė „Kantar“ media tyrimų ir įžvalgų vadovė Lina Petraitienė.

Pasak jos, prieš ketverius metus vykusio 2018 m. Pasaulio futbolo čempionato geriausių rungtynių reitingai siekė 11,5–11,8 proc.

Palyginimui, populiarių žinių laidų transliacijų reitingai siekia apie 5–7 procentus. O Europos vyrų krepšinio čempionato tiesioginės transliacijos, kuriose žaidžia Lietuvos rinktinė, surenka apie 11–17 proc. reitingą.

Trys žiūrimausi mačai – su Prancūzija

Didelio susidomėjimo sulaukė ir pusfinalis bei ketvirtfinalis, kuriuose žaidė Prancūzija – surinkę atitinkamai daugiau kaip 9 proc. ir 8,5 proc. reitingus. Žiūrovų skaičius prie TV ekranų šiose rungtynėse siekė apie ketvirtį milijono.

Pasaulio futbolo čempionatas iš Kataro buvo transliuotas šių metų lapkričio 20 – gruodžio 18 d., per LRT televiziją ir LRT Plius kanalus. Iš viso buvo transliuotos 64 rungtynės.

Apie „Kantar

„Kantar“ yra viena didžiausių pasaulyje duomenų, įžvalgų ir konsultacijų bendrovių, vienijanti savo srities specialistus daugiau nei 90 šalių. „Kantar“ yra ekspertai inovacijų, prekės ženklų, komunikacijos, vartotojų elgsenos ir kitose srityse. Savo klientams bendrovė padeda identifikuoti svarbiausius jų veiklos aspektus, atskleisti dar neišnaudotą potencialą ar pastebėti kritinius momentus bei tinkamai į juos reaguoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.