Skaudus smūgis „Juventus“ klubui nacionaliniame čempionate – iš komandos atimta 15 taškų

Turino „Juventus“ klubas Italijos futbolo čempionate buvo nubaustas 15 taškų bauda.

 P. Nedvedas (kairėje) ir A. Agnelli (viduryje).<br> AFP/Scanpix nuotr.
 P. Nedvedas (kairėje) ir A. Agnelli (viduryje).<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2023, 3:32 PM

„Juventus“ dirbtinai padidino pardavimų vertes ir melavo finansų pareigūnams, bandydami sutaupyti pinigų.

Italijos futbolo federacijos prokuroras pripažino „Juventus“ klubą kaltu dėl daugybės finansinių pažeidimų, dėl kurių klubas sutaupė milijonus žaidėjų atlyginimams ir perėjimams tarp komandų.

Prokurorai Turino komandą kaltino daugybę pažeidimų, susijusių su žaidėjų sandoriais, įskaitant dabar liūdnai pagarsėjusį žaidėjų apsikeitimą su „Barcelona“, dėl kurio Arthuras buvo išsiųstas į „Juventus“, o Miralemas Pjanicas – į „Barcelona“.

Iš viso buvo patikrinti 62 perdavimai, iš kurių 42 buvo susiję su „Juventus“.

Klubas taip pat buvo dėmesio centre, nes tvirtino, kad 2020 metais žaidėjų atlyginimams sutaupė 90 milijonų eurų, taip leisdami klubo vertei išlikti stabiliai akcijų rinkoje.

„Juventus“ valdyba, įskaitant prezidentą Andrea Agnelli ir viceprezidentą Pavelą Nedvedą, atsistatydino iš savo pareigų lapkritį po to, kai valdžios institucijos iškėlė įtarimų dėl daugelio finansinių pažeidimų, įskaitant atlyginimų sumažinimą COVID-19 pandemijos metu ir neįprastus perėjimo sandorius, kuriuose buvo išpūstos žaidėjų vertės.

Italijos futbolo federacija (FIGC) nušalino buvusius ir esamus valdybos narius. Tarp jų yra ir dabartinis „Tottenham“ direktorius Fabio Paratici, kuriam buvo skirta 30 mėnesių diskvalifikacija. Tuo tarpu kitos tiriamos komandos – „Sampdoria“, „Pro Vercelli“, „Genoa“, „Parma“, „Pisa“, „Empoli“, „Novara“ ir „Pescara“ buvo išteisintos.

„Juventus“ planuoja apskųsti sprendimą Italijos olimpiniam komitetui, praneša „Sky Sports“. Komitetas gali tik nuspręsti, ar sprendimas teisingas, ar ne, ir neturi teisės keisti galimų sankcijų.

Po baudos „Juventus“ liko su 22 taškais ir iš 3-osios vietos nukrito į 10-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.