Ar pavyks Jose Mourinho iškovoti šeštąjį Europos trofėjų: „Sevilla“ jau turi šešis

„Roma“ treneris Jose Mourinho dar niekada nepralaimėjo Europos futbolo klubų taurių finalo, o „Sevilla“ Europos lygoje laimėjo šešis iš šešių finalų. Trečiadienį Budapešte kuri nors serija nutrūks.

 Jose Mourinho.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Jose Mourinho.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 11:37 PM

60-metis portugalas J.Mourinho turi penkis pagrindinius žemyno trofėjus – dvi pergales iškovojo Čempionų lygoje, dvi Europos lygoje, o praėjusių metų pavasarį su „Roma“ triumfavo Europos konferencijų lygoje.

Portugalas paskelbė apie save didžiojoje futbolo scenoje 2003 m., kai atvedė „Porto“ į pergalę UEFA taurėje – Europos lygos pirmtakėje, o kitais metais laimėjo Čempionų lygą.

Su juo Milano „Inter“ pirmą kartą per 45 metus 2010 m. tapo Europos čempionu, o 2017 m. su „Manchester United“ jis atšventė savo ketvirtąjį žemyno trofėjų, kai laimėjo Europos lygą.

P.Mourinho duoda atkirtį kritikams, kurie sakė, kad po nusivylimo „Tottenham Hotspur“ klube jo karjera smunka.

Jei „Roma“ iškovos trofėjų Vengrijoje, J.Mourinho aplenks Giovanni Trapattoni, kuris per savo trenerio karjerą taip pat laimėjo penkis pagrindinius Europos trofėjus.

J.Mourinho neabejoja, kad su amžiumi ir patirtimi jis tobulėja.

„Geresnis treneris, geresnis žmogus, bet tas pats DNR, – sakė portugalas. – Mano DNR yra motyvacija. Laimė. Didelių akimirkų troškimas yra tas jausmas, kurį bandau perduoti savo vyrams.

Manau, kad su savo patirtimi galite būti vis geresni. Manau, kad su metais jūsų smegenys tampa aštresnės, o žinių kaupimas gerėja.

Manau, kad sustojate, kai prarandate motyvaciją. Mano motyvacija auga kiekvieną dieną. Manau, kad dabar esu geresnis.“

„Roma“, kuri pusfinalyje įveikė Lėverkuzeno „Bayer“, Italijos čempionate yre užėmė šeštąją vietą, tačiau pergalė prieš „Sevilla“ būtų leidimas patekti į Čempionų lygą.

J.Mourinho ateitis po šio sezono yra neaiški, tačiau jis pats sako, kad kol kas jo visas dėmesys skiriamas trečiadienio rungtynėms Puškašo arenoje.

Kad pasiektų savo tikslą, J.Mourinho turi įveikti „Sevilla“, kuri yra Europos antrosios pakopos turnyro karalienė su šešiomis pergalėmis: dvigubai daugiau iškovojo Milano „Inter“, „Liverpool“, „Juventus“ ir Madrido „Atletico“.

Ispanijos čempionate jie yra 11-oje vietoje, bet Europoje įjungė aukštesnę pavarą įveikdami „Manchester United“ ir Turino „Juventus“.

Tai puiki sezono pabaiga klubui, kuris didžiąją sezono flirtavo su iškritimu, atleisdamas trenerį Juleną Lopetegui, o vėliau ir Jorge Sampaoli.

Tuomet šturvalą sugriebė Jose Luisas Mendilibaras, kuris per du mėnesius prikėlė komandą.

„Sevilla“ krašto gynėjas Jesus Navasas siekia jau ketvirtą kartą laimėti Europos lygą.

„Mes transformuojamės Europos lygos vakarais. Neįtikėtina, kaip einame kovoti kiekvienose rungtynėse, – sakė buvęs „Manchester City“ žaidėjas. – Tai turnyras, kuris mums davė labai daug.

Džiaugsmas, kurį patiriame kiekvieną kartą, kai žaidžiame, skatina eiti kuo toliau.

Tai, ką Jose Luisas padarė su mumis, buvo esminis dalykas. Jis iš mūsų ištraukė tai, kas geriausia. Kai matote komandas, kurias mes įveikėme, tuo labai reikia didžiuotis. Jis nusipelno likti su mumis ilgam laikui.

Jis yra treneris, kuris visada mus stumia pirmyn. Jis įkvepia sunkiai treniruotis, kad iš mūsų išgautų viską, kas geriausia.

Jo atvykimas tapo neįtikėtinu mūsų sezono posūkiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.