UEFA ėmėsi padlaižiauti – leis žaisti Rusijos jaunimo futbolo rinktinėms

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) Vykdomasis komitetas antradienį pasiūlė ir priėmė nutarimą vėl leisti septyniolikmečių Rusijos rinktinėms dalyvauti tarptautiniuose turnyruose. Apie tai paskelbta organizacijos svetainėje.

UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>SPO/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>SPO/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
UEFA prezidentas A.Čeferinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 7:34 PM

Vykdomasis komitetas pažymėjo, kad pasiūlyme yra aiški nuostata, kad rinktinės galės varžytis tik turėdamos neutralų statusą: tai yra, sportininkai galė gauti teisę varžytis turnyruose tik be Rusijos vėliavos ir himno.

Dabar UEFA pradeda spręsti techninius sprendimo klausimus, kurie leistų atkurti rusų komandų statusą tarptautinėje arenoje.

Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) prezidentas Aleksandras Čeferinas paaiškino tokį jo vadovaujamos organizacijos sprendimą.

„Drausdami vaikams dalyvauti mūsų varžybose mes ne tik nepripažįstame pagrindinės jų teisės į vystymąsi, bet ir tiesiogiai juos diskriminuojame“, – tikino UEFA vadovas.

Jis pabrėžė, kad suteikiant galimybę jauniems sportininkams žaisti ir varžytis su bendraamžiais iš visos Europos bus sukurta šviesesnė ateities futbolo karta.

2022 metų vasario 28 dieną Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) ir UEFA pašalino visų amžiaus grupių Rusijos nacionalines komandas ir klubus iš tarptautinių turnyrų.

Komandos jau daugiau kaip pusantrų metų nedalyvauja jokiose Europos varžybose, o Rusijos rinktinė prarado galimybę siekti kelialapio į 2022 metų pasaulio čempionatą.

„Kartu UEFA Vykdomasis komitetas patvirtino, kad likusių Rusijos rinktinių, klubų ir komandų suspendavimas galios iki karo Ukrainoje pabaigos“, – pranešimą išplatino UEFA spaudos tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.