Už Lietuvos rinktinę norėjęs žaisti „Premier“ lygos vartininkas sulaukė LFF ignoravimo

„Nottingham Forest“ klube rungtyniaujantis ir Lietuvos pilietybę turintis vartininkas Mattas Turneris teigia, jog norėjo rungtyniauti už Lietuvos rinktinę, tačiau nesulaukė jokio atsakymo iš Lietuvos futbolo federacijos (LFF).

 M.Turneris.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 M.Turneris.<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 8:17 AM

JAV rinktinei šiuo metu atstovaujantis 29-erių futbolininkas norėjo apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius ir 2018 metais kreipėsi į LFF. Tačiau atsakymo vartininkas taip ir negavo.

Praėjus trims metams po kreipimosi M.Turneris sulaukė savo pirmojo šanso JAV rinktinėje, o 2022 metų pasaulio čempionate žaidėjas tapo pagrindiniu rinktinės vartininku.

2018 metai buvo pirmieji M.Turneriui, kai jis tapo pagrindiniu „New England Revolution“ komandos vartininku. „Nottingham Forest“ vartininkas teigė, kad norėjęs pasinaudoti Lietuvos pasu, kad pradėtų tarptautinę karjerą.

„Mano prosenelė per karą emigravo iš Lietuvos, pabėgo nuo religinio persekiojimo. Ji atvyko į Eliso salą Niujorke ir taip gyveno savo svajonėje. Turėjome iškraustyti mano senelį iš jo namų ir aš pas jį radau senus prosenelės imigracijos dokumentus, todėl su tėčiu galėjome susigrąžinti Lietuvos pilietybę.

Iš tiesų susisiekiau su Lietuvos futbolo federacija. Aš sakiau: „Noriu tarptautinių rungtynių“. Jie dalyvavo Europos čempionato atrankoje. Tai buvo po pirmųjų metų, kai tikrai žaidžiau „Revs“ ekipoje, taigi tai buvo 2018 m.

Aš turiu pasą, susigrąžinu pilietybę. Noriu susipažinti arčiau su savo šaknimis, tai tiesa. Labai norėčiau nuvykti į Lietuvą, bet akivaizdu, kad Covidas viską sujaukė. Tačiau norėčiau susipažinti su savo šaknimis, būti ten ir pajusti kultūrą, bet taip pat esu futbolininkas ir noriu atstovauti nacionalinei komandai.

Jie ruošėsi žaisti Europos atrankos rungtynes ir manau, kad jų laukė mačai su Anglija ir Portugalija. Maniau, tai mano galimybė. Jei galėčiau ten patekti, aš žaisiu prieš Angliją ir Portugaliją – tai viskas, ko man reikia, kad pralaužčiau duris ir judėčiau į priekį. Bet jie niekada man neužmezgė kontakto su manimi ir neatsakė į mano elektroninius laiškus“, – CBS Sports Golazo laidoje „Kickin’ It“ sakė M.Turneris.

M.Turneris JAV rinktinėje yra sužaidęs 33 rungtynes. Vartų sargas po persikėlimo iš Londono „Arsenal“ klubo tapo pagrindinės sudėties „Nottingham Forest“ žaidėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.