Moterų A lygos 25 turo apžvalga: uteniškės iškovojo pirmą pergalę, „Gintra“ susigrąžino lyderės poziciją

Praėjusį savaitgalį Lietuvos moterų futbolo A lygoje sužaistos trejos rungtynės. Sostinės derbyje „Vilnius“ pagerino savo šansus siekiant pakilti iki trečios vietos, „Hegelmann“ neturėjo vilčių prieš „Gintrą“, o „Utenos Utenio“ futbolininkės nutraukė 21-erių nelaimėtų rungtynių seriją nugalėdama Joniškio „Saned“.

Uteniškės iškovojo pirmą pergalę, „Gintra“ susigrąžino lyderės poziciją<br> UtenosUtenis.lt nuotr. 
Uteniškės iškovojo pirmą pergalę, „Gintra“ susigrąžino lyderės poziciją<br> UtenosUtenis.lt nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos futbolo federacija

Oct 23, 2023, 7:50 PM

25-ojo turo rungtynių rezultatai:

FK Utenos Utenis 2:0 FK Saned

FK Gintra 5:0 FC Hegelmann

FK Vilnius 1:1 MFA Žalgiris-MRU

„Utenos Utenio“ džiaugsmas. Nors nei „Saned“, nei „Utenos Utenio“ pozicijos galutinėje čempionato rikiuotėje nebepasikeis, tarpusavio dvikova sezono pabaigoje, be abejo, kiekvienai iš ekipų galėjo praskaidrinti nuotaiką. Praskaidrino uteniškėms.

Be keitimų visas rungtynes sužaidusi „Saned“ komanda nuo dvikovos pradžios iniciatyvą atidavė varžovėms. Sužaidus 7 minutę buvo uždirbtas kampinis, po kurio ir krito pirmas įvartis – artimojo virpsto link pakeltas kamuolys atiteko Karolinai Jasaitytei, kuri vienu lietimu išvedė savo komandą į priekį.

Pajutusios, kad gali laimėti rungtynes, Karolio Jasaičio auklėtinės ir toliau valdė situaciją aikštėje. Dar iki pertraukos pasižymėti galėjo tiek Saulė Uždavinytė, tiek Neda Klezaitė, tačiau abukart uteniškių varžoves išgelbėjo vartų konstrukcija.

Likus kiek daugiau nei penkiolikai minučių iki susitikimo pabaigos, ta pati N. Klezaitė po užtikrinto Ugnės Kvartūnaitės reido ir perdavimo į baudos aikštelę „uždarė“ rungtynes. Po šios pergalės „Utenos Utenio“ sąskaitoje – 4 taškai. „Saned“ turi devyniais daugiau, o iki sezono pabaigos abiem komandoms liko sužaisti vos po dvejas rungtynes.

„Gintra“ jau pirma. Ilgą laiką dėl mažesnio sužaistų rungtynių skaičiaus antroje vietoje buvusios daugkartinės šalies čempionės praėjusį šeštadienį sugrįžo į viršūnę. Šįsyk šiaulietės jokių šansų nepaliko dėl trečios pozicijos kovojančioms „Hegelmann“ futbolininkėms.

Pamatus pergalei „Gintra“ pradėjo dėti nesužaidus nei 10 minučių. Rezultatyviausios lygos žaidėjos Juliet Sunday 25-asis sezono įvartis atidarė rungtynių sąskaitą. Ir nors iki pertraukos daugiau įvarčių įmušta nebuvo, šiaulietės vis tik jautėsi padėties šeimininkės. Žiūrovai jautė, kad anksčiau ar vėliau savo įvarčius „Gintra“ sumuš.

Antrajame kėlinyje tie įvarčiai pradėjo kristi reguliariai. Seina Kashima, Algimantė Mikutaitė, Juliet Bassey ir Laura Kubiliūtė per 28 minučių intervalą vieno įvarčio skirtumą sugebėjo padidinti iki penkių.

Po šios pergalės „Gintrai“ iki čempiono titulo trūksta jau tik 5 taškų per penkerias rungtynes.

Lygiosios sostinės derbyje. Dusyk „Vilnių“ šiemet įvykusios žalgirietės dar du sykius sužaidė lygiosiomis. Ketvirto rato rungtynėse ilgą laiką rezultatas buvo 0:0, o dvikovos pabaigoje komandos apsikeitė tiksliais smūgiais.

Sunku pasakyti, ar MFA „Žalgiris“-MRU ekipa neįvertino savo varžovių, tačiau buvo matoma, kad ji nesužaidė savo geriausių rungtynių. Nepaisant to, 73 minutę po kampinio Maja Musaskaja galva išvedė savo komandą į priekį. Dar po aštuonių minučių įvarčiu jau džiaugėsi Alexandria Grace Kitty Madden – pasinaudojusi varžovių klaida gynyboje, britė smūgiavo į artimąjį kampą ir rezultatas tapo 1:1.

Turnyro lentelėje abi komandas skiria 15 taškų skirtumas. MFA „Žalgiris“-MRU jau anksčiau užsitikrino mažiausiai antrą vietą, todėl „Vilniui“ šis taškas yra daug svarbesnis ne dėl kovos su žalgirietėmis, o dėl kovos su „Hegelmann“.

Dabar šias komandas, pretenduojančias į bronzos medalius, skiria tik 2 taškai, o dar laukia abiejų ekipų pasirodymai su „Gintra“, „Hegelmann“ žais su žalgirietėmis, „Vilnius“ žais su „Saned“. Lapkričio 12 dieną vyks „Vilniaus“ ir „Hegelmann“ tarpusavio dvikova, kuriose, veikiausiai, ir spręsis bronzos likimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.