Pirmą kartą „Gintros“ istorijoje ekipoje žais argentinietė

Pasirengimą artėjančiam sezonui tęsianti Šiaulių „Gintros“ komanda pristato pirmąją 2024 metų sezono legionierę vilkėsiančią geltonai juodus marškinėlius. Lietuvos čempionių ekipoje rungtyniaus argentinietė Valentina Mana, kuri tuo pačiu taps pirmąja šios Pietų Amerikos šalies atstove klubo istorijoje.

Lietuvos čempionių „Gintros“ ekipoje rungtyniaus argentinietė Valentina Mana<br> fkgintra nuotr.
Lietuvos čempionių „Gintros“ ekipoje rungtyniaus argentinietė Valentina Mana<br> fkgintra nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2024, 6:58 PM

25-erių metų gynėjai „Gintra“ taps pirmąja karjeros stotele užsienyje. Iki šiol gimtinėje rungtyniavusi kovotojos charakteriu pasižyminti futbolininkė jau atvyko į Šiaulius, susipažino su komandos draugėmis, treneriais ir administracija bei prisijungė prie treniruočių proceso. V. Mana kartu su komanda vasario 24-ąją išvyks į tarptautinį turnyrą Romoje „Caput Mundi 2024“.

Iš šiaurės rytų Argentinoje esančio Santa Fė miesto kilusi futbolininkė pastaruosius keturis metus rungtyniavo aukščiausioje šalies futbolo lygoje kur gynė „Rosario Central club“ komandos garbę. V. Mana turi rungtyniavimo Argentinos jaunimo rinktinėse patirties. Ji anksčiau atstovavo savo šalies U-17 ir U-20 amžiaus grupių merginų rinktinėms.

Vos atvykusi į Saulės miestą argentinietė spėjo pajausti didelį temperatūrų skirtumų kontrastą. „Domėjausi ir žinojau, kad čia bus šalta, bet vis tiek tam pasiruošti labai sunku, man reikės laiko apsiprasti“, – įsisukusi į šilčiausią klubo striukę šypsodamasi kalbėjo naujokė.

V. Mana pasirinko 23-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius – su šiuo numeriu ji taip pat rungtyniavo ankstesniuose klubuose. Paklausta ar jai šis skaičiaus reiškią ką nors ypatingo žaidėja pabrėžė, kad tai jos laimingas skaičius, todėl sužinojusi, kad jis laisvas futbolininkė savo pasirinkimu nedvejojo.

„Sulaukusi dėmesio iš „Gintros“ klubo ilgai nesvarsčiau ir pasitarusi su agentu pasiūlymą priėmiau.

Agentas mane patikino, kad tai stabili, pergalinga, daug metų aukščiausių tikslų siekianti organizacija, kurioje kovosime dėl titulų.

Tikiuosi kaip įmanoma svariau prisidėti prie ateinančio sezono sėkmingų rezultatų. Čia pradedu savo legionierės karjeros etapą, nekantrauju kibti į darbus kartu su komandos draugėmis priimant šį naują iššūkį“, – pozityvumu spindėjo naujokė.

„Mėgstu gana agresyvią kovą aikštėje, stengiuosi varžovėms neleisti šeimininkauti savo teritorijoje, manau, kad tai labai svarbu nuo pat pirmųjų susitikimo minučių.

Tam tikras kontakto lygio tonas kurį padiktuoji gali lemti visą tolimesnę rungtynių eigą. Neblogai jaučiuosi kovoje dėl aukštų kamuolių, esu gana universali žaidėja, todėl esant poreikiui galiu užkamšyti atsivėrusias spragas sudėtyje“, – savo žaidimo privalumus vardino argentinietė.

„Valentina yra kovinga, mokanti savo pranašumus išnaudoti žaidėja pasižyminti universalumu ir geru situacijų skaitymu.

Taip pat ji mėgsta ne tik griauti varžovių atakas, bet ir prisidėti prie atakų kūrybos proceso, o tai padeda subalansuoti žaidimą. Vystant derybas įvertinome jos norą ir ambicijas parodyti save rungtyniaujant Europoje.

Tikimės, kad ji greitai apsipras prie komandos ir taps tvirtu gynybos ramsčiu“, – pristatydamas naujokę kalbėjo klubo direktorius Mantas Radavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.