Į Portugaliją sparnus kelianti Lietuvos futbolo rinktinė vyksta tik vieno: esame favoritai ir turime laimėti

Lietuvos klubinio fubolo sezonas startavo kovo 1-ąją, o dabar jo pėdomis seka ir nacionalinė ekipa – jau netrukus Edgaro Jankausko treniruojama Lietuvos vyrų futbolo rinktinė pradės žūtbūtinę kovą dėl išlikimo UEFA Tautų lygos C divizione.

E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
E.Jankauskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 12:44 PM, atnaujinta Mar 13, 2024, 3:26 PM

Tam, kad lietuviai išliktų trečiajame pagal pajėgumą turnyro divizione, jiems reikės dviejų rungtynių mūšyje įveikti Gibraltaro rinktinę.

Pirmosios Lietuvos ir Gibraltaro rungtynės kovo 21-ąją vyks Portugalijoje, atsakomasis mačas kovo 26-ąją bus žaidžiamas Kaune.

Antradienį Lietuvos futbolo rinktinės treneris E.Jankauskas minėjo savo 49-ąjį gimtadienį, tačiau švęsti jam nebuvo kada – jau trečiadienį specialistas pristatė išlikimo rungtynėms pasirinką futbolininkų kandidatų sąrašą.

Šį kartą strategas įnešė naujų vėjų – pirmą kartą šanso apsivilkti nacionalinės komandos marškinėlius sulaukė Matas Vareika, po pertraukos į rinktinę sugrįžo ir Giedrius Matulevičius.

„Sugrįžtame į didelį futbolą, pauzė buvo gana ilga, turėjome nemažai laiko pasiruošti, paruošti infomraciją apie priešininką. Labai nerimauju, kad nesusiformuotų kažkoks „priešininkų komandos neįvertinimas“, kas mūsų profesijoje nėra atleistinas dalykas, kuris gali kainuoti brangiai.

Esame favoritai, nėra ko vynioti į vatą, turime įveikti varžovus, bet lengva nebus – esame padarę gerą analizę, žinome tiek jų stiprybes, tiek jų silpnesnes vietas, būsime pasiruošę.

Džiaugiamės, kad dauguma mūsų žaidėjų užsienyje jau tapo pagrindo žaidėjais, A lygoje tik sezono pradžia, Lietuvoje žaidžiama ant sintetinės dangos, tad didesnė tikimybė, kad prieš Gibraltarą žais užsienyje rungtyniaujantys žaidėjai“, – samprotavo Lietuvos rinktinės treneris.

Jei lietuviai išliks C divizione, rungtyniaus C2 grupėje kartu su Rumunijos, Kosovo ir Kipro komandomis, o jei tektų varžytis D divizione, lietuviai pateks į D1 grupę kartu su San Marino ir Lichtenšteino komandomis.

Tautų lygos turnyras bus žaidžiamas šių metų rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais.

Primename, kad Lietuva per visą Tautų lygos turnyro istoriją dar niekada nėra iškritusi į D divizioną – lietuviai visada varžėsi C divizione.

„Nesinorėtų patekti į istoriją tokiu būdu“, – apie pavojų iškristi į D divizioną kalbėjo E.Jankauskas.

– M.Vareika sulaukė kvietimo į rinktinę. Kokį įspūdį palieka šis futbolininkas?

– Matosi, kad Matas išsiilgęs futbolo, stebėjome visas jo rungtynes ir pasiruošimo, ir čempionato, žinome, kad jis turi šiokių tokių nusiskundinų sveikatos, labai norisi, kad jis grįžtų į formą.

Tokie žaidėjai labai reikalingi prieš tokius varžovus kaip Gibraltaras – vikrūs, įkirtinėtų į erdves, ištampytų linijas.

– G.Matulevičius grįžta į rinktinę. Kiek prie to prisidėjo sėkmingas futbolininko startas A lygoje?

– Tai visų aplinkybių kombinacija. Prisidėjo ir jo geras žaidimas tiek pasiruošime, tiek ir sezono starte, jis vertas šios vietos.

– Kodėl rinktinėje nėra Modesto Vorobjovo?

– Dėl šeimyninių aplinkyių, laukia šeimos pagausėjimo. Apie tai jis buvo pranešęs dar lapkritį.

– Gvidas Gineitis sulaukė naujos „Torino“ klubo sutarties. Koks tai įvykis Lietuvos futbolui?

– Nuostabi naujiena, tai parodo, kad klubas dirba profesionaliai, įvertino potencialą. Nustabu, kad tokio amžiaus žaidėjas beveik įsitvirtino pagrindinėje sudėtyje, belieka tik pasidžiaugti, kad tai taptų pavyzdžių visiems.

Vieną dieną žaidi Mažeikių „gardelyje“ ar Kauno akadejijoje, o po kelių metų jau esi „Serie A“ žaidėjas.

– Kiek nauja sutartis gali prisidėti prie žaidėjo pakylėjimo rungtynėse su Gibraltaru?

– Dabar apskritai laukia kitokios gyvenimo atkartpos, kai ateina atsakomybė, šlovė, pinigai, garbė, bet žinant jo darbo etiką, meilę futbolui, tikrai nebus neigiamų problemų. Jis yra gabus.

– Lietuvos rinktinė įprastai žaidžia „nuo gynybos“. Šį kartą, panašu, teks žaisti „pirmuoju numeriu“. Ar užteks laiko performuoti komandą?

– Scenarijus bus kitoks, esame išbandę kelias formacijas, esame lankstūs, pasiruošę, susidėlioję sudėtį, kuri geriausiai tiktų tokioms rungtynėms.

– Startavo A lygos sezonas, o visos komandos jau prarado taškus. Kiek toks konkurencingumas svarbus Lietuvos rinktinei?

– Rinktinei, sirgaliams, visai lygai. Galbūt tai rodiklis, kad lyga tampa konkurencinga. Dabar ir pirma įmušusi komanda pralaimi, anksčiau šitie dalykai vykdavo rečiau, bet nenorėčiau to susieti su lygos startu, komandos tiesiog tapo vienodesnės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?