Dviejų raudonų kortelių mače Lietuvos futbolininkai šiaip ne taip po taiklaus smūgio palaužė nykštuką Gibraltarą

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė ketvirtadienį Portugalijoje santykius aikštėje aiškinosi su dar nematytais varžovais. Lietuviai dėl teisės likti Europos tautų lygos C lygoje pirmąjį mačą žaidė su Gibraltaro komanda ir futbolo nykštuką vos ne vos palaužė 1:0 (0:0).

Lietuvos futbolo rinktinės kovoja su Gibraltaru. <br>E.Žaldario nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės kovoja su Gibraltaru. <br>E.Žaldario nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės kovoja su Gibraltaru. <br>E.Žaldario nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės kovoja su Gibraltaru. <br>E.Žaldario nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės kovoja su Gibraltaru. <br>E.Žaldario nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinės kovoja su Gibraltaru. <br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 8:51 PM, atnaujinta Mar 21, 2024, 11:44 PM

Lietuvos ir Gibraltaro rinktinėms žaisti išlikimo mačą reikia dėl to, kad jos trečiajame Tautų lygos turnyre buvo silpniausios C lygos komandos.

Lietuviai ir gibraltariečiai 2022–2023 metų turnyre žaidė skirtingose C lygos grupėse, kuriose iškovojo tik po vieną tašką ir užėmė paskutiniąsias vietas.

Pirmoji iš dviejų akistatų baigėsi Lietuvos komandos pergale kukiu rezultatu 1:0.

Mūsų šalies ekipa daugumoje žaidė nuo 26-osios minutės, tačiau itin gerų progų pelnyti įvartį neturėjo.

60 minutę Lietuvos ekipa įsiveržė į varžovų baudos aikštę, kamuolys buvo perduotas ties vartininku ir Armandas Kučys „uždarė“ perdavimą galva. Rezultatas tapo 1:0 ir nepasikeitė.

71 minutę dėl antrosios geltonos kortelės aikštę palikti turėjo Edvinas Girdvainis. Tad ekipos baigė dvikova lygiai – dešimtyje.

Lietuvos ir Gibraltaro rinktinės iš viso žais dvejas rungtynes. Pirmosios rungtynės vyko Algarvės krašte (Portugalija) tarp Faro ir Lulės miestų esančiame stadione, atsakomosios – kitą antradienį Kaune.

Gibraltaro rinktinė anksčiau varžovus priimdavo Gibraltare esančiame „Victoria“ stadione, tačiau pernai jis buvo uždarytas renovuoti.

Kol „Victoria“ stadione vyksta atnaujinimo darbai, rinktinės laikinaisiais namais tapo Algarvės stadionas. Šiame stadione gibraltariečiai žaisdavo ir iki 2018 metų, nes tuo metu geriausias Gibraltaro stadionas neatitiko net minimalių Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) reikalavimų.

Lietuvos ir Gibraltaro komandų mačo nugalėtojai liks Tautų lygos C lygoje ir pateks į C2 grupę, kurioje žais su Rumunijos, Kosovo ir Kipro rinktinėmis.

Pralaimėjusi komanda iškris į žemiausią D lygą ir D1 grupėje kovos su San Marino ir Lichtenšteino rinktinėmis.

Lietuvos rinktinė trečiajame Tautų lygos turnyre, kurio grupės varžybos vyko nuo 2022 metų birželio iki rugsėjo, rungtyniavo C1 grupėje.

Lietuvos futbolininkai per šešerias rungtynes iškovojo vos vieną tašką – Vilniuje pavyko sužaisti lygiosiomis su Farerų Salų komanda. Kitos penkerios rungtynės Turkijos, Liuksemburgo (po dvejas) ir Farerų Salų rinktinėms buvo pralaimėtos.

C4 grupėje žaidusi Gibraltaro rinktinė taip pat iškovojo vieną tašką. Gibraltariečiai namie sužaidė lygiosiomis su Bulgarijos futbolininkais. Kitos Gibraltaro komandos varžovės buvo Sakartvelo ir Šiaurės Makedonijos rinktinės.

Nors Gibraltaras yra mažiausias, jo futbolo rinktinė nėra silpniausia. FIFA rinktinių reitinge Gibraltaras užima 201-ąją vietą. Reitingo lentelėje šių metų vasario mėnesį buvo įrašytos 211 šalių (tiesa, Eritrėja neturėjo reitingo taškų).

Tarp 55 klasifikuotų Europos komandų Gibraltaro rinktinė užima 53-ąją vietą ir lenkia Lichtenšteiną bei San Mariną.

Lietuvos rinktinė iki šios savaitės su Gibraltaro futbolininkais nežaidė nei oficialių, nei draugiškų rungtynių.

Gibraltariečiai žaidė su kitų Baltijos šalių rinktinėmis, kurioms anaiptol ne visi susitikimai su miniatiūrinio krašto komanda baigėsi pergalingai.

2014 metų pavasarį Gibraltaro rinktinė vienas iš pirmųjų FIFA oficialiai registruotų draugiškų rungtynių žaidė su Estijos komanda. Tuomet varžovai susitiko dukart, bet estai laimėjo tik pirmąsias tarpusavio rungtynes Gibraltare. Antrosios rungtynės, vykusios Taline, baigėsi lygiosiomis 1:1.

2018 metų pavasarį atėjo eilė Latvijos futbolininkams. Jie pralaimėjo Gibraltare žaistas draugiškas rungtynes šio krašto rinktinei 0:1.

Didžiausia šalis, kurios nacionalinę komandą nugalėjo Gibraltaro rinktinė, yra Armėnija. Gibraltariečiai įveikė armėnus 1:0 per Tautų lygos D lygos rungtynes, kurios vyko 2018 metų spalį Jerevane.

Pagal FIFA registrą, Gibraltaro rinktinė nuo 2013 metų rudens žaidė 84 oficialias ir draugiškas rungtynes. Per jas gibraltariečiai pasiekė 8 pergales, 9 kartus sužaidė lygiosiomis ir patyrė 67 pralaimėjimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.