Skaudus smūgis „Liverpool“ svajonėms – prarado 3 taškus ir gali netekti čempiono titulo „Arsenal“ pralaimėjo „Aston Villa“

Apie Anglijos „Premier“ lygos nugalėtojų titulą svajojantis „Liverpool“ gavo smūgį žemiau juostos. Sekmadienį „Liverpool“ prarado 3 taškus, 33-ojo turo rungtynėse namuose 0:1 nusileidęs „Crystal Palace“.

„Liverpool“ netikėtai pralaimėjo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ netikėtai pralaimėjo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2024, 6:44 PM, atnaujinta Apr 14, 2024, 8:28 PM

Vienintelis rungtynių įvartis krito 14-ąją minutę, o įvarčiu pasižymėjo Eberechis Eze.

„Crystal Palace“ ekipa yra vienintelis klubas, kuris vadovaujant „Liverpool“ strategui Jurgenui Kloppui, įveikė komanda jos aikštėje tris kartus – tai padarė 2015-siais, 2017 metais ir šiandien.

Iš viso per keturis pastaruosius mačus „Liverpool“ laimėjo vos kartą prieš šios dienos oponentą.

Be to „Liverpool“ pasiekė antirekordą, leisdamas jau devintą mačą iš eilės įmušti į savo vartus. Pastarąjį kartą „sausais“ savo vartus Liverpulio miesto ekipa išlaikė gruodžio 17 dieną. Tokią seriją komanda turėjo 1996 ir 1999 metais.

Po pralaimėjimo „Liverpool“ gerokai susikomplikavo savo šansus triumfuoti lygoje.

Dabar klubas dviem taškai atsilieka nuo titulą ginančio „Manchester City“. Tiesa, Liverpulio atstovams pasisekė, kad lygiai tiek pat taškų turėjęs Londono „Arsenal“ nepabėgo į priekį. Londono ekipa namie santykius aiškinosi su Birmingamo „Aston Villa“ ir nusileido 0:2 (0:0).

Birmingamo futbolininkai du įvarčius pelnė baigiantis mačui ir po akivaizdžių šeimininkų klaidų: 84 min. į tuščius vartus įmušė L.Bailey ir po to gavęs kamuolį vienas prieš vieną 87 min. išbėgo O.Watkinsas ir padidino persvarą.

Dar vienoje akistatoje „West Ham United“ netikėtai pralaimėjo „Fulham“ 0:2 ir prarado šansą palypėti iki šeštosios pozicijos. Tuo tarpu „Fulham“ atsidūrė 12-oje vietoje.

Anglijos čempionatas

„Liverpool“ – „Crystal Palace“ 0:1

„West Ham United“ – „Fulham“ 0:2

Londono „Arsenal“ – Birmingamo „Aston Villa“ 0:2

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.