EUROLYGA 2023

Gruzijos rinktinės krepšininkas G.Tsintsadzė operacijai pasirinko Kauno klinikas

Gruzijos rinktinės krepšininkas Georgi Tsintsadzė, Europos vyrų krepšinio čempionato metu patyręs kelio traumą, operuoti plyšusius priekinius kryžminius kelio raiščius bei reabilitacijos procedūras patikėjo Kauno klinikų medikams.

G.Tsintsadzė traumą patyrė Europos krepšinio čempionato metu.<br>eurobasket2011.com
G.Tsintsadzė traumą patyrė Europos krepšinio čempionato metu.<br>eurobasket2011.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2011, 4:31 PM, atnaujinta Mar 28, 2018, 12:33 AM

Po operacijos atsigaunantis ir pirminę reabilitaciją taip pat Kauno klinikose atliekantis sportininkas sako pasirinkęs sunkią kelio traumą gydytis čia, nes apsispręsti padėjo geri kitų sportininkų iš užsienio šalių atsiliepimai apie gydymą ir priežiūrą Kaune.

„Turėjau galimybę rinktis - vykti į Italiją ar Suomiją ar likti gydytis čia, Lietuvoje. Pasirinkau Kauno klinikas, nes įsitikinau, kad čia gydytojai yra labai profesionalūs, padėję daugeliui garsių sportininkų. Svarbiausia - pasitikėjimas, kurį sukelia gydytojas. Šis pasitikėjimas kilo, todėl ir likau gydytis čia. Nepaisant to, kad labai bijau gydytojų, pasirodo, kad bijoti nėra ko-skaudėjo mažai, visi labai malonūs, atsistatymas po operacijos vyksta taip pat labai gerai“ - atviravo G. Tsintsadzė. G. Tsintsadzė teigia besijaučiąs gerai, po truputį vaikštantis po miestą su šeima ir be galo laukiantis „Žalgirio“ varžybų, kuriose ketina lankytis ir stebėti. Operaciją G. Tsintsadzei atliko prof. Rimtautas Gudas, po operacijos prižiūri ir reabilitacijos programą praveda gydytojas Vytenis Trumpickas.

Pasak V. Trumpicko, priekinių raiščių plyšimas yra dažna trauma sportininkams, ir, nors operacija sudėtinga, jų atliekama nemažai. Medikas teigia, jog G. Tsintsadzė šiuo metu atlieka pirminę reabilitaciją po 3-4 valandas per dieną, jam taikomos keturios penkios skirtingos procedūros, mažinančios uždegiminius procesus. „Sportininkams mūsų ligoninėje sudarytos išties puikios sąlygos ir daugelis sportininkų reabilituojasi Kauno klinikose.

G. Tsintsazdei taikome procedūras 3-4 val. per dieną, daugiau pradžioje negalime dėl tinimo pavojaus. Sportininkas reabilituojasi vandens take, taip pat taikomos elektrinės vidutinio dažnio srovių procedūros, magneto procedūros, skirtos raumenų stimuliacijai ir kraujotakai gerinti. Vėliau sportuoti ir pamažu atsistatinėti persikelsime į sporto salę, o po dviejų trejų mėnesių sportininkas vyks į savo šalį, kartais vis sugrįždamas į Kauno klinikas pasitikrinti“- pasakojo V. Trumpickas.

Pasak reabilitologo, po priekinių raiščių plyšimo traumos atsistatoma po 6-8 mėnesių.

Kauno klinikų fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vedėjas Algidas Keizeris teigia, kad po tokios sunkios traumos kaip priekinių raiščių plyšimas sportininkui reabilitacijos programą sudaro sporto medikas, o reabilitaciją taiko visa komanda - gydytojas reabilitologas, kineziterapeutas, jei reikia – gydytojas ergoterapeutas, slaugytoja. Procedūros yra derinamos tarpusavyje, dviejų skirtingai veikiančių procedūrų taikyti negalima. Sportininkų ir ne tik reabilitacijai yra ypač populiarus vandens takas, kuris klinikose veikia jau septyneri metai, todėl medikai jau yra sukaupę nemažą šio taiko taikymo patirtį. „Po reabilitacijos mūsų skyriuje G. Tsintsadzė prižiūrimas sporto medikų kartu su fizinio parengimo treneriais

Kauno klinikų medikai prižiūri ne tik Lietuvos krepšinio federacijos komandų sportininkų sveikatą, bet taip pat ir 200 mėgėjų lygos komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.