EUROLYGA 2023

K. Kemzūra: „Supratome, kad juokauti negalima“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra po pirmosios savo auklėtinių pergalės Londono olimpinių žaidynių A grupėje gyrė komandos gynybą. Lietuvos rinktinė 72:53 nugalėjo Nigerijos komandą ir savo sąskaitoje turi po vieną pergalę ir pralaimėjimą. „Žinojome žvėrį, nuo kurio buvome nukentėję. Supratome, kad juokauti negalima“, - kalbėjo treneris.

"Džiaugiamės, tačiau euforijos nėra. Grįžome į normalią padėtį, bet dabar laukia labai sunkios rungtynės su prancūzais", - sakė K. Kemzūra.<br>R. Dačkus (Fotodiena)
"Džiaugiamės, tačiau euforijos nėra. Grįžome į normalią padėtį, bet dabar laukia labai sunkios rungtynės su prancūzais", - sakė K. Kemzūra.<br>R. Dačkus (Fotodiena)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2012, 11:42 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:35 PM

„Visi suprantate kokios svarbios buvo šios rungtynės. Svarbios visais atžvilgiais. Pirmiausia, mums patiems reikėjo įrodyti, kad galime žaisti krepšinį ir galime tai daryti gerai. Varžovas nebuvo toks paprastas, vieną kartą jau buvome nuo jo nudegę. Buvome tinkamai nusiteikę ir pasiruošę rungtynėms. Vyrai parodė charakterį. Pradėjome susikaupę, gerai gynėmės ir tai demonstravome visas 40 min.

Kitas svarbus veiksnys – atšokę kamuoliai. Nors Nigerija po mūsų krepšiu nusiėmė 20 kamuolių, bet jiems tai padaryti nebuvo paprasta. Vieną kitą pražiopsodavome, tačiau ne viską jie tinkamai užbaigdavo. Ir čia mes iš jų atėmėme taškus, kuriuos jie dažniausiai realizuoja, žaisdami su kitomis komandomis.

19 rezultatyvių perdavimų kalba apie tai, kad šiandien gerai dalijomės kamuoliu. Žaidėme ne po vieną. Mūsų įžaidėjai Šarūnas (Š. Jasikevičius) ir Mantas (M. Kalnietis) kartu atliko 16 rezultatyvių perdavimų. Tai labai prisidėjo prie pergalės.

Džiaugiamės, tačiau euforijos nėra. Grįžome į normalią padėtį, bet dabar laukia labai sunkios rungtynės su prancūzais“, - kalbėjo K. Kemzūra.

Strategas negailėjo pagyrų vidurio puolėjui Antanui Kavaliauskui.

„Jonui Valančiūnui ir Dariui Songailai surinkus tris pražangas, trečiame kėlinyje aikštėje pasirodęs Antanas labai sėkmingai sužaidė. Pirmiausia, gerai sužaidė gynyboje, atkovodamas ir perimdamas kamuolius. O užbaigė puolime, žaidė drąsiai ir pelnė taškus. Džiugu dėl jo. Mums labai svarbu, kad kiekvienose rungtynėse atsirastų žaidėjas, galintis komandai duoti postūmį“, - kalbėjo K. Kemzūra.

Lietuvos rinktinė A grupėje susitinka su JAV, Prancūzijos, Argentinos, Nigerijos ir Tuniso rinktinėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.