EUROLYGA 2023

A. Guogos olimpinis dienoraštis: „Alus ir meilė krepšiniui daro savo“

Londone jau ne pirmą kartą įsitikinau – mažus visi mėgsta skriausti. Bet reikia būti stipriais, nenusileisti. Kai mes kartu, esame stiprūs. Taip, kaip toje istorijoje, apie kurią plačiai kalbama Didžiojoje Britanijoje, Lietuvoje, ir kitur pasaulyje. Britai kažkodėl nusprendė, kad mūsų sirgalių tradiciniai palaikymo gestai yra nacistiniai ir suėmė vieną mūsų sirgalių.

A. Guoga: "Niekada, niekur, jokiomis aplinkybėmis nepateisinsiu rasizmo, nacizmo. Bet šįkart, manau, Didžiosios Britanijos pareigūnai perlenkė lazdą."
A. Guoga: "Niekada, niekur, jokiomis aplinkybėmis nepateisinsiu rasizmo, nacizmo. Bet šįkart, manau, Didžiosios Britanijos pareigūnai perlenkė lazdą."
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-04 23:16, atnaujinta 2018-03-17 14:26

Niekada, niekur, jokiomis aplinkybėmis nepateisinsiu rasizmo, nacizmo. Bet šįkart, manau, Didžiosios Britanijos pareigūnai perlenkė lazdą. Mūsų sirgaliai – dideli patriotai. Jie puikiai žino mūsų tautos istoriją. Mes kentėjome ne tik nuo komunistų, bet ir nuo nacių. Todėl esu įsitikinęs, kad krepšinio aistruoliai sąmoningai nenaudoja jokių nacistinių simbolių. Aišku, jie – triukšmingi, alus ir meilė krepšiniui daro savo, tačiau tikrai nesiekia nieko įžeisti.

Tad kai man paskambino Sėkla ir pasakė, kad skubiai reikia pinigų – 2500 svarų sumokėti baudą, nė akimirkos nedvejojau, padiktavau policijai savo kreditinės kortelės duomenis, kad žmogus būtų paleistas. Kito pasirinkimo nebuvo – arba mokame, arba jis keliauja į kalėjimą.

Visada stengiuosi padėti sirgaliams, nes jie rinktinei – labai reikalingi. Tai kaip šeštasis žaidėjas aikštėje. Tik noriu jų paprašyti – gerbkime įstatymus, elkimės kultūringai ir mandagiai, kad nepakenktume mūsų šalies įvaizdžiui. Mes – už Lietuvą!!!

Beje, sirgaliai parašė pareiškimą kuriame aiškiai sako, kad smerkia, bet kokias rasizmo ir diskriminacijos apraiškas, primena mūsų šalies kančias nuo nacistinės Vokietijos ir Sovietų Sąjungos prievartos, aiškiai įvardija, kad sirgalius buvo neteisingai suprastas. Jie kelia klausimą - kodėl jis buvo išvarytas iš rungtynių ir paskelbtas nepageidaujamu ir kitose varžybose. Ir stebisi, kas gi atsitiko su svarbiausiu britų teisėsaugos principu – „Nekaltas, kol teismas to neįrodė“? Sutinku su jais.

Šiandien mūsų krepšininkų laukia dar viena kova. Nuoširdžiai tikiu, kad panašių nemalonių incidentų nebebus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.