EUROLYGA 2023

Ispanijos rinktinė neigia kaltinimus tyčia pralaimėjus brazilams

Londono olimpinėse žaidynėse įtarimų, darius įtaką turnyro eigai, šešėlis krito ant Ispanijos rinktinės. Dar prieš paskutiniąsias B grupės rungtynes tarp Ispanijos ir Brazilijos komandų pasigirdo kalbų, esą ispanai sieks pralaimėti, kad pusfinalio etape išvengtų JAV komandos.

Ispanijos rinktinė nusileido brazilans.<br>AP
Ispanijos rinktinė nusileido brazilans.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2012, 8:34 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:43 PM

Regis, įtarimai pasitvirtino. Blankiai žaidę Europos čempionai 82:88 nusileido Brazilijos krepšininkams ir užėmę trečią vietą grupėje išvengė galimo susidūrimo su amerikiečiais iki pat finalo.

Patys Ispanijos rinktinės žaidėjai neigė kalbas, esą pralaimėjimas buvo surežisuotas.

„Mes visada žaidžiame dėl pergalės. Visada. Dar prieš šias rungtynes buvo situacijų, kur kai kurios komandos bandė išvengti susitikimo su mumis. Mums tai nepatiko. Žaidžiant olimpinėse žaidynėse privalai laimėti kiekvieną kovą, įveikti kiekvieną varžovą, nesvarbu, su kuo žaidi. Jei sieki medalio, turi nugalėti bet ką“, - BBC sakė Ispanijos rinktinės ir „Toronto Raptors“ ekipos įžaidėjas Jose Manuelis Calderonas.

„Esame profesionalai ir visada norime laimėti. Žiniasklaida kalbėjo apie tai, kad stengsimės išvengti amerikiečių ir dėl to pralaimėsime, tai mus paveikė. Dabar turime tai pamiršti ir žiūrėti pirmyn“, - komandos draugui antrino Madrido „Real“ puolėjas Felipe Reyesas.

Ispanijos rinktinė B grupėje patyrė du pralaimėjimus. Ispanai nusileido Rusijos ir Brazilijos komandoms.

Ketvirtfinalyje Europos čempionai susitiks su prancūzais. Jei pateks į pusfinalį, jų varžovė bus Rusijos ir Lietuvos ketvirtfinalio poros nugalėtoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.