EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičius: „Manau, rusai patenkinti, kad žais su mumis“ (žaidėjų komentarai)

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Š. Jasikevičius: „Turime potencialo ir talento“ (Fotodiena/ Robertas Dačkus)
Š. Jasikevičius: „Turime potencialo ir talento“ (Fotodiena/ Robertas Dačkus)
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 7, 2012, 2:58 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:58 PM

Lietuvos rinktinės krepšininkai paskutinėse olimpinio krepšinio turnyro A grupės rungtynėse ne nuo pradžių įjungė aukščiausią pavarą, todėl daugiau nei tris kėlinius vijosi varžovus. Pavijo ir pralenkė. Bet tai kainavo ir daug jėgų, ir nervų. Po atkaklių rungtynių lietuviai 76:63 išplėšė pergalę prieš Tuniso krepšininkus, grupėje užėmė ketvirtąją vietą ir dėl to žais olimpiados ketvirtfinalyje.

„Niekada nereikia nuvertinti varžovo“, - po mačo kalbėjo Lietuvos rinktinės gynėjas Renaldas Seibutis, ketvirtajame kėlinyje sužaidęs labai solidžiai ir pelnęs 10 taškų.

Dvi pergales iškovoję lietuviai ketvirtfinalyje susigrums su galingai šią vasarą rungtyniaujančia Rusijos komanda. Beje, D. Blatto treniruojama rinktinė paskutiniame B grupės mače kiek netikėtai paskutinėmis sekundėmis 80:82 nusileido Australijos komandai.

Nepaisant nesėkmės, rusai tvirtai užėmė pirmąją vietą B grupėje.

„Manau, jie patenkinti, kad žais su mumis. Mums taip pat nieko, nes šis varžovas - gerai pažįstamas. Rusijos rinktinė demonstruoja labai gerą formą ir yra pajėgesnė už mus“, - sakė Š. Jasikevičius, rungtynėse su Tunisu pelnęs 13 taškų ir kartu su D. Songaila tapęs rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės žaidėju. 

- Šarūnai, kaip įvertinsite šias rungtynes? - žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

- Pirmoji pusė ir antrosios pradžia buvo labai prastos. Vėliau šiek tiek susitelkėme, pradėjome žaisti žemu penketu, su kuriuo apskritai mums geriausiai kol kas sekasi žaisti. Suaktyvinome gynybą, perėmėme keletą kamuolių, pelnėme lengvų taškų, atsikovojome kamuolius po varžovų krepšiu, ir palengvėjo.

- Ko gero, sunku nusiteikti žaisti prieš tokį varžovą?

- Žinot, čia nėra pasakymo „toks varžovas“. Kas jau čia mes tokie esame? Reikia į viską žiūrėti realiai. Čia visi varžovai yra geri, jei nenusiteiksi, turėsi sunkumų su visais. Šios dienos rungtynės - dar vienas įrodymas.

- Iki didžiosios pertraukos suklydote 13 kartų. Ar tai - geros varžovų gynybos priežastis?

- Ne, čia labiau mūsų aplaidumas ir nesusikaupimas. Kai jau vėliau susikaupėme, per antrą rungtynių pusę padarėme tik 3 klaidas ir viskas jau buvo gražiau. Taip ir turime žaisti, ir mokame žaisti. Deja, esame tokia komanda, kuri siūbuoja iš viršaus į apačią.

- Atsidūrėte ten, kur ir norėjote - ketvirtfinalyje, bet kelias buvo gana duobėtas. Kaip vertinate pirmąjį olimpiados etapą?

- Rusijos rinktinė grupės etape nugalėjo Ispaniją, vieną iš favoričių. Manau, jie patenkinti, kad žais su mumis. Mums taip pat nieko, nes šis varžovas - gerai pažįstamas, ne vienerius metus su jais kovojame. Rusijos rinktinė demonstruoja labai gerą formą ir yra pajėgesnė už mus. Tačiau nereikės žaisti septynerių rungtynių serijos, žaisime vieną kartą, 40 minučių. Manau, mes esame pajėgūs sužaisti tas 40 minučių, kurios krepšinyje yra labai greitos. Reikia gerai pradėti, susikaupus.

Mes turime talento ir potencialo, tik ne visada jį parodome. Ir Venesueloje, ir olimpiadoje buvo momentų, kai žaidėme labai solidžiai. Reikės tą daryti ir kitas 40 minučių, kitaip mes neturime jokių šansų.

***

R. Seibutis: „Du su puse kėlinio neradome savo žaidimo. Iki trečiojo bandėme jį sugauti. Džiugu, kad pavyko tai padaryti. Džiaugiuosi, kad ištraukėme šias rungtynes. Jos nebuvo lengvos, žinoma, ir nesitikėjome lengvų, nes Tunisas įrodė, kad gali žaisti ir yra energinga komanda, tiek su mumis, tiek su kitais varžovais. Jie kibūs, gerai pataiko, o mes tris kėlinius neradome savo žaidimo, todėl sudėtingai viskas vyko. 

Šiandien atėjo metas, kai reikiamu momentu man metimai pavyko, kitose rungtynėse gal kris kitam. Džiaugiuosi, kad komanda ketvirtajame kėlinyje gerai apsigynė, atsirado energija, susikalbėjimas tiek gynyboje, tiek puolime. Džiaugiuosi, kad ištraukėme rungtynes ir tęsiame kovą toliau.“

D. Songaila: „Pradėjome nuo klaidos, paskui pasipylė visos kitos. Pirmajame kėlinyje - 10-11 klaidų, tai yra neleistina. Varžovai tai pajuto, pataikė kelis metimus, buvo sunku juos pasivyti. Antroje pusėje susikaupėme, per trečią ir ketvirtą kėlinius padarėme tik tris klaidas.

Per pertrauką nuėjome į rūbinę, pasėdėjome, pasižiūrėjome, kas buvo negerai, aišku, klaidos, šiek tiek reikėjo pradėti agresyviau gintis, mes tą ir padarėme: pašalinome klaidas, pasiėmėme šiek tiek kamuolių, pradėjome pataikyti, atsirado pasitikėjimas savimi ir ėjome toliau.

Grupės etape žaidėme gana banguotai. Su amerikiečiais rungtynės buvo geros, su Nigerija - gal net pačios geriausios, o su Argentina ir prancūzais rungtyniavome banguotai. Bet einame gera linkme.

Patys žinome, ką mes galime ir jei žaisime taip, kaip galime ir ką demonstravome momentais, tai viską galime padaryti. Čia ketvirtfinalis, vienos rungtynės, viską reikia atiduoti. Kitų mačų nebebus, laimi ir eini toliau, pralaimi - važiuoji namo. Nusiteikimas ir pasiruošimas bus visai kitokie.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?