EUROLYGA 2023

Galutinė Lietuvos krepšininkų vieta olimpiadoje - aštuntoji

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

D.Songailai, J.Valančiūnui, R.Kaukėnui ir kitiems lietuviams olimpiadoje nepavyko pakilti aukščiau 8 vietos<br>Reuters
D.Songailai, J.Valančiūnui, R.Kaukėnui ir kitiems lietuviams olimpiadoje nepavyko pakilti aukščiau 8 vietos<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 9, 2012, 6:56 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:38 AM

Lietuvos krepšinio rinktinė Londono žaidynėse galutinėje įskaitoje užėmė 8-ąją vietą. Kadangi varžybos dėl 5—8 vietų nerengiamos, ketvirtfinalyje pralaimėjusios komandos išrikiuojamos pagal apskritai žaidynėse pasiektus rezultatus – pergales ir pralaimėjimus.

Mūsų šalies ekipa atsidūrė žemiausiai tarp visų ketvirtfinalio dalyvių – 2 pergalės ir 4 nesėkmės.

5-ąją vietą užėmė Brazilija (4 pergalės ir 2 pralaimėjimai), 6-ąją – Prancūzija (4 ir 2), 7-ąją – Australija (3 ir 3). Po lietuvių išsirikiavo į ketvirtfinalį nepatekusios rinktinės: 9. Didžioji Britanija (1 ir 4), 10. Nigerija (1 ir 4), 11. Tunisas (0 ir 5), 12. Kinija (0 ir 5).

Aštuntoji vieta – blogiausias Lietuvos krepšininkų rezultatas per visą dalyvavimo olimpiadose istoriją. 1992 m., 1996 m. ir 2000 m. žaidynėse mūsų šalies ekipa pelnė žaidynių bronzą, 2004 m. ir 2008 m. užėmė ketvirtąsias vietas.

Olimpinio krepšinio turnyro grupės varžybose lietuviai irgi niekada nebuvo smukę iki ketvirtosios vietos kaip nutiko Londone.

Šiose žaidynėse Lietuvos krepšininkai nugalėjo dvi Afrikos rinktines – Nigeriją ir Tunisą.

Sulig olimpiada karjerą rinktinėje turėtų baigti Šarūnas Jasikevičius, Rimantas Kaukėnas, Darius Songaila. Trenerio Kęstučio Kemzūros ateitis paaiškės netrukus.

Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas sakė: “Turime išanalizuoti K. Kemzūros darbą. Kitą savaitę viską spręs federacijos prezidentas Arvydas Sabonis ir valdyba“.

“Mano sutartis baigiasi, ir jei federacijos vadovai nuspręs jos nepratęsti, aš juos puikiai suprasiu. Jeigu kalbins dirbti toliau, turėsiu pagalvoti”, - po rusams pralaimėto ketvirtfinalio sakė K. Kemzūra.

Lietuvos rinktinės treneris pripažino: “Turėjome šansą, bet šiek tiek susimovėme. Buvo galima pasiekti daugiau ir jaučiu atsakomybę dėl rezultato. Jis nėra patenkinamas, nes norėjome patekti aukščiau, nesvarbu, su kuo žaidėme”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.