EUROLYGA 2023

D. Songaila tapo Marijampolės krepšinio federacijos garbės prezidentu

Marijampolė pasitiko čia gimusį ir augusį Londono olimpinių žaidynių dalyvį, nacionalinės krepšinio rinktinės narį Darių Songailą. Po nesėkmingo pasirodymo Londone Lietuvos rinktinė grįžo nepasiekusi finalo. Tačiau gimtojo miesto krepšininką namuose sutiko draugiškais plojimais. Prie įėjimo į savivaldybės salę, kur buvo skelbtas krepšininko sutikimas, žmonės būriavosi gerokai prieš tai.

D. Songaila pagerbtas gimtojoje Marijampolėje.<br>R. Pasiliauskas
D. Songaila pagerbtas gimtojoje Marijampolėje.<br>R. Pasiliauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Pasiliauskas

Aug 11, 2012, 11:13 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:52 AM

Suvalkijos olimpietį, kuris į renginį atvažiavo su krepšinio klubo „Mantinga“ prezidentu Klemencu Agentu ir savo mama, pasitiko pirmasis jo treneris Gintautas Žibūda, specialiai iš atostogų grįžęs meras Vidmantas Brazys, Marijampolės krepšinio federacijos viceprezidentas Kęstutis Svitojus, kiti oficialūs asmenys ir daugybė krepšinio mėgėjų. Treneris G. Žibūda paprašė Dariaus pasirašyti ant marškinėlių su jo 9 numeriu, kurie bus pakabinti garbingoje vietoje buvusioje krepšininko sporto mokykloje. Tuo tarpu K. Agentas pakvietė D. Songailą tapti Marijampolės krepšinio federacijos garbės prezidentu.

Rezultatyviausias nacionalinės rinktinės žaidėjas D.Songaila atsakydamas į vieną iš jam užduotų klausimų, sakė kategoriškai nesutinkąs su tuo, kad ši rinktinė buvo sudaryta iš vidutiniokų. „Tam apibūdinti tinka vienintelis teiginys – mūsų rinktinę, įskaitant trenerį, sudarė patys geriausi, šiuo metu esantys Lietuvoje“, - sakė jis.

34 metų D. Songaila nacionalinėje krepšinio rinktinėje žaidė su pertraukomis nuo 2000-ųjų. Per savo karjerą nacionalinėje komandoje D. Songaila laimėjo olimpinę bronzą Sidnėjaus olimpiadoje, triumfavo 2003 metų Europos čempionate Švedijoje bei 2007 metais su rinktine Senojo žemyno pirmenybėse Ispanijoje iškovojo bronzą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.