EUROLYGA 2023

D. Dulkys: „Norime laimėti LKL čempionų žiedus“

Lietuvos rinktinei padėjęs iškovoti kelialapį į Londono žaidynes Deividas Dulkys intensyviai treniruojasi su Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda ir tikisi, jog jam pavyks tinkamai debiutuoti ne tik LKL čempionate, bet ir Eurolygoje. Rimtai sezonui besirengiantis D. Dulkys po rytinės treniruotės Vingio parke ilsėtis neskubėjo – išvyko į „Lietuvos ryto“ areną, kur tobulino metimo techniką.

D. Dulkys sezonui ruošiasi rimtai ir treniruojasi papildomai.<br>M. Kulbis.
D. Dulkys sezonui ruošiasi rimtai ir treniruojasi papildomai.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 23, 2012, 8:21 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:47 AM

– Deividai, ši vasara jums buvo labai įtempta: iš pradžių treniruotės ir žaidimas rinktinėje, o dabar laukia klubinis sezonas. Ko iš jo tikitės?, – „BasketNews.lt“ paklausė D. Dulkio.

– Vasara praėjo tikrai labai gerai, buvo turininga. Daug išmokau ir patobulėjau tiek fiziškai, tiek krepšinio žaidimo prasme. Tam labai daug įtakos turėjo treniruotės ir žaidimas vyrų rinktinėje. Kalbant apie artėjantį sezoną, daug tikimės kaip komanda: norime toli nukeliauti Eurolygoje ir VTB jungtinėje lygoje, laimėti LKL čempionatą.

– Ar vasaros patirties pakako, norint perprasti svarbiausius krepšinio skirtumus Europoje ir JAV?

– Persiorientuoti nėra lengva, tačiau krepšinis visur universalus – pagrindinis tikslas pataikyti į krepšį. Žinoma, reikės laiko visiškai pritapti prie europietiško žaidimo stiliaus, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai.

– Kaip jus priėmė „Lietuvos ryto“ komanda?

– Atvykdamas į pirmąsias stovyklas pažinojau vienintelį Renaldą, tačiau komanda labai draugiška. Visi turime bendrą tikslą ir jo siekiame.

– Savo ateitį siesite su Europos krepšiniu ar ateityje neatmetate galimybės grįžti į JAV?

– Apie tolimą ateitį tikrai negalvoju. Dabar visą dėmesį skiriame šiam sezonui. Žinoma, Europoje krepšinio lygis labai aukštas, o kai kurie klubai gali dirbti dar geriau nei NBA komandos. Esu lietuvis, užaugau čia, tačiau pastaruosius šešerius metus rungtyniavau JAV, todėl mano krepšinis yra kiek kitoks. Labai įdomu, kaip seksis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.