EUROLYGA 2023

JAV spauda: „J. Valančiūnas bus geriausias vidurio puolėjas „Raptors“ istorijoje“

Dvidešimtmetis Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas jau rugsėjį išvyks į JAV. „Toronto Raptors“ naujokas interviu portalui lrytas.lt neslėpė, kad prieš kelionę už Atlanto jaudinasi, tačiau tikino, kad noras žaisti ir įrodyti savo vertę yra didesnis. Rantsports.com žurnalistas Sachinas Arora pabandė pasvarstyti, kokiu žaidėju taps 2011 metų NBA naujokų biržoje penktuoju šaukimu Toronto komandos pasirinktas aukštaūgis iš Lietuvos.

J. Valančiūnas 2011 metų NBA naujokų biržoje penktuoju numeriu pašaukė „Toronto Raptors" ekipa.<br>AP
J. Valančiūnas 2011 metų NBA naujokų biržoje penktuoju numeriu pašaukė „Toronto Raptors" ekipa.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-28 10:11, atnaujinta 2018-03-17 02:52

„Raptors“ treneris Dwane'as Casey J. Valančiūną teogė, kad J. Valančiūnas „blogiausiu atveju taps antruoju Joakimu Noah“, kuris NBA lygoje vis dar yra tarp dominuojančių vidurio puolėjų.

Žurnalistas S. Arora viliasi, kad J. Valančiūnas bus vienas geriausių vidurio puolėjų lygoje, tačiau lietuvio nesitiki stebuklų pirmiaisiais jo metais lygoje.

Pateikiame jo mintis:

„Puolime J. Valančiūno įgūdžiai panašūs į „Los Angeles Lakers“ puolėjo Pau Gasolio, tačiau Jono gynyba daug geresnė nei ispano. J. Valančiūnas turėtų puikiai blokuoti varžovų metimus ir draskyti gynybą puolime. Jis turėtų būti kažkas tarp P. Gasolio ir J. Noah.

Pirmojoje savo olimpiadoje Londone J. Valančiūnas buvo palyginti tylus, tačiau tai buvo puiki patirtis žaidėjui, kuriam yra vos dvidešimt.

Sirgaliai tikisi, kad J. Valančiūnas pirmaisiais savo metais NBA lygoje rinks po 20 taškų ir atkovos po 10 kamuolių. Atsižvelgiant į jo patirties stoką, mažai tikėtina, kad jau pirmaisiais metais jis demonstruos tokius rezultatus.

Kita vertus, jis gali pretenduoti į metų naujoko titulą. Juk jam teko žaisti svarbesniuose turnyruose nei daugeliui kitų naujokų. Faktas, kad jis, būdamas toks jaunas, buvo vienas dominuojančių vidurio puolėjų Europoje, nuteikia optimistiškai.

Jis gali pasigirti tokiais trofėjais kaip geriausias metų Europos jaunasis žaidėjas ar naudingiausias Lietuvos krepšinio lygos reguliariojo sezono žaidėjas.

Mano nuomone, nėra abejonių, kad J. Valančiūnas taps geriausiu vidurio puolėju „Raptors“ istorijoje. Jis turėtų patekti ir tarp geriausių dešimties lygos vidurio puolėjų ir ten užimti penktą vietą.

Bet norėdamas tokį tikslą pasiekti J. Valančiūnas turi sunkiai dirbti. „Raptors“ sirgaliai turi suprasti, kad reikia jam duoti laiko.

J. Valančiūnui reikia priaugti svorio, kad galėtų stumdytis su tokiais puolėjais kaip Dwightas Howardas. Kai sustiprės, jis galės atsiskleisti ir tobulėti dar greičiau."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.