EUROLYGA 2023

D. Songailai ryšio su NBA nutraukti neleidžia ilgesys dukrai

Ilgamečio Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės puolėjo Dariaus Songailos karjera pasuko į Ukrainą. Jau sekmadienį krepšininkas paliks JAV ir išvyks į Donecką, kur prisijungs prie Ukrainos čempionų. „Iš tų pasiūlymų, kurie buvo, ukrainiečių sąlygos pasirodė priimtiniausios. Tai tikrai nėra blogas variantas, esu patenkintas“, - lrytas.lt sakė D. Songaila. Vis dėlto trumpalaikį kontraktą su „Doneck“ ekipa sudaręs 34 metų 206 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas viliasi dar šį sezoną sugrįžti į NBA.

Viena iš priežasčių, kodėl D. Songaila siekia grįžti į NBA – už Atlanto auganti 6 metų duktė Meilė.<br>L. Motužytė
Viena iš priežasčių, kodėl D. Songaila siekia grįžti į NBA – už Atlanto auganti 6 metų duktė Meilė.<br>L. Motužytė
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 31, 2012, 4:05 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:57 AM

Norėjo trumpalaikio kontrakto

Su „Doneck“ ekipa D. Songaila pasirašė kontraktą trims mėnesiams. Sutartyje įrašyta, kad yra per tą laikotarpį jis galės pasinaudoti galimybe išvykti į NBA.

„Trumpalaikis kontraktas buvo mano iniciatyva. Nesinorėjo sėdėti namie, nes NBA stovyklos prasideda tik rugsėjo pabaigoje, kontrolinės rungtynės – spalį, o sezonas – lapkritį, tad du-trys mėnesiai man būtų neaiškūs. Pasirašėme tokį kontraktą, o jei per tą laiką neišeisiu, yra galimybė jį pratęsti iki sezono pabaigos“, - lrytas.lt sakė D. Songaila.

Ukrainos čempionai rugsėjo mėnesį varžysis Eurolygos atrankos turnyre Italijoje. Galimybė žaisti stipriausioje Europos lygoje buvo viena iš priežasčių, kodėl lietuvis nusprendė apsistoti Ukrainoje.

„Aišku, reikia tikėtis, kad gerai sužaisime, ir būtų labai malonu prasimušti į Eurolygą. Vis dėlto, jei ir nepavyks – komanda žais Europos taurės turnyre. VTB jungtinės lygos varžybos taip pat yra stiprios, tad „Doneck“ šį sezoną turės daug aukšto lygio rungtynių“, - sakė krepšininkas.

„Doneck“ ekipa bus viena Vilniaus „Lietuvos ryto“ varžovių VTB jungtinės lygos A grupėje. D. Songaila neatmeta galimybės, kad Vilniuje išvysime ir jį.

„Jei pradėsiu sezoną ten ir nebus jokių pasiūlymų iš NBA, norėčiau ten metus ir pabaigti“, - prasitarė krepšininkas.

JAV - arčiau dukters

Viena iš priežasčių, kodėl D. Songaila siekia grįžti į NBA – už Atlanto auganti 6 metų duktė Meilė.

„Nenoriu vėl visus metus praleisti kažkur Europoje toli nuo jos. Man daug arčiau širdies būtų gyventi JAV, kur susisiekti su dukra būtų daug lengviau. Juk daug laiko pragyvenau Amerikoje, man čia būtų idealiausias variantas. Bet kadangi taip nėra, o žaisti norisi, manau, Europa irgi yra geras pasirinkimas“, - atviravo D. Songaila.

Kol kas konkrečių pasiūlymų iš NBA klubų lietuvis nesulaukė, tačiau tikisi, kad per keletą mėnesių situacija pasikeis.

„Susidomėjimas gal ir buvo, bet man tas nieko neduoda. Tai tas pats, kaip pasakyti, kad buvo geros rungtynės. Kai bus kontraktas ant stalo – galėsiu sakyti, kad čia kažkas rimto. Kol kas - nieko“, - sakė krepšininkas.

Puolėjas NBA praleido aštuonerius metus, per kuriuos atstovavo „Sacramento Kings“, „Chicago Bulls“, „Washington Wizards“, „New Orlean Hornets“ ir „Philadelphia 76ers“ ekipoms.

„Mano vaidmuo tikriausiai bus visai kitoks nei anksčiau. Yra tokių žaidėjų, kurie nemažai metų praleido lygoje ir komandoje yra kaip veteranai, kaip profesionalumo pavyzdys, padeda komandai treniruotėse, dirbant su jaunimu ir reikalui esant negadina žaidimo aikštėje. Maždaug taip įsivaizdavau savo sugrįžimą į NBA“, - pasakojo puolėjas.

Pasilikti nenorėjo

Praėjusį sezoną D. Songaila pradėjo Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) komandoje, tačiau sausį kontraktą su klubu nutraukė. Sezoną krepšininkas baigė Valjadolido „Blancos de Rueda“ (Ispanija) ekipoje.

Paskutinę vietą Ispanijos čempionate užėmęs klubas lietuviui pasiūlymo pratęsti kontraktą nepateikė.

„Jei ir būtų siūlę, nebūčiau sutikęs. Ten buvo tik laikina stotelė pabaigti sezoną. Geras krepšinio lygis, bet pati komanda tikrai nebuvo ta, kurioje save įsivaizduočiau“, - sakė krepšininkas.

Vis dėlto „Blancos de Rueda“ žaidėjų sąraše kitą sezoną bus viena lietuviška pavardė. Kauno „Žalgiris“ Ispanijos komandai metams paskolino Europos jaunimo (iki 20 metų) čempioną Vytenį Čižauską.

„Jis yra jaunas ir perspektyvus žaidėjas, žais vienoje iš stipriausių krepšinio lygų Europoje. Manau, nėra didelio skirtumo, kurioje vietoje yra komanda, nes jam reikės žaisti ir su Madrido „Real“, ir su „Barcelona“, ir su kitomis stipriomis Ispanijos komandomis. Lygis ten tikrai aukštas ir jei gaus žaisti, tai jam tikrai ten blogai nebus“, - įsitikinęs D. Songaila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.