EUROLYGA 2023

Repeticijos ryškina spragas

Po pirmųjų kontrolinių mačų „Žalgirio” ir „Lietuvos ryto” krepšininkų nuotaika – skirtinga. LKL čempionai laimėjo visas žaistas rungtynes, o vilniečiai Klaipėdos arenoje nusileido vidutiniokei iš Ukrainos.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai savaitgalį netikėtai pralaimėjo V. Chomičiaus treniruojamai „Dnipro“ komandai.<br>M.Kulbis
„Lietuvos ryto“ krepšininkai savaitgalį netikėtai pralaimėjo V. Chomičiaus treniruojamai „Dnipro“ komandai.<br>M.Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis ("Lietuvos rytas")

Sep 10, 2012, 5:07 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:42 PM

Stipriausios Lietuvos komandos toliau ruošiasi naujajam Eurolygos sezonui.

Po pirmosios Supertaurės dvikovos „Žalgiris” pratęsė pergalingą žygį ikisezoninėse rungtynėse.

Vakar LKL čempionai Kauno sporto halėje laimėjo Stepo Butauto taurės turnyrą, kuriame dalyvavo 6 ekipos.

Po pergalių prieš Južnės „Chimik” (81:67) ir Vloclaveko „Anwil” (78:61) finale žalgiriečiai 105:101 įveikė Rygos VEF.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiris” pirmavo net 21 taško skirtumu (60:39), bet per anksti atsipalaidavo ir savo pranašumą turėjo įrodyti per pratęsimą.

„Lietuvos rytui” derinti žaidimo stygas kol kas sekasi prasčiau negu naujojo trenerio Joano Plazos treniruojamiems LKL čempionams.

Po pralaimėjimo „Žalgiriui” per pirmąją tarpusavio akistatą vilniečių treneris Aleksandras Džikičius pastarąjį šeštadienį gavo dar daugiau peno apmąstymams.

Klaipėdoje vykstančiame Vlado Garasto taurės turnyre serbo vadovaujami LKL vicečempionai nelauktai 85:88 nusileido Dniepropetrovsko „Dnipro” komandai, kurią treniruoja Valdemaras Chomičius.

„Jie norėjo išbandyti kuo daugiau žaidėjų. Nežinau, bet daug minusų Vilniaus komandos žaidime nematau”, – po savo auklėtinių pergalės teigė Lietuvos rinktinės trenerio asistentas.

Praėjusį sezoną vilniečių varžovai Ukrainos čempionate užėmė aštuntąją vietą.

Šiandien „Lietuvos rytas” uostamiestyje susitiks su Kijevo „Budivelnyk”, o antradienį – su Krasnodaro „Lokomotiv”.

– Treneri, vilniečiai trečiajame kėlinyje pirmavo 15 taškų. Kaip jums pavyko juos įveikti? – V. Chomičiaus vakar paklausė „Lietuvos rytas”.

– Krepšinyje 15 ar 20 taškų dar nieko nereiškia. Viskas priklauso nuo to, kokios esi psichologinės būsenos.

Paprašiau minutės pertraukėlės ir pasakiau: „Nieko tokio, galime pralaimėti. Bet padarome viską, kad parodytume savo veidą ir žaistume iki galo.”

Paspaudėme varžovus per visą aikštę ir mums pasisekė: perėmėme kamuolių, jie ėmė nervintis ir klysti. Tokiomis akimirkomis gali sutrikti bet kokia komanda.

Nesvarbu, ar tu būtum mintyse pasiruošęs spaudimui, ar ne. Kai spaudžia varžovai, visada turi žaisti labai tiksliai.

– Kokie „Lietuvos ryto” žaidimo minusai šiame mače labiausiai krito į akį?

– Jeigu būtų žaidęs Predragas Samardžiskis („Lietuvos ryto” vidurio puolėjas. – Red.), komanda būtų ir atrodžiusi, ir žaidusi kitaip.

Daugiau grėsmės būtų kilę ir daugiau taškų būtų įmetama iš baudos aikštės vidaus. Juolab kad makedonas neblogai atakuoja ir iš vidutinio nuotolio.

Vilniečių žaidime aš daug minusų nematau. Treneris norėjo išbandyti daug žaidėjų. Neįprastai ilgai žaidė tie, kurie dažniausiai sėdi ant suolo ir pasirodo tik po keitimo.

Aišku, ir aš taip pat pasielgčiau, jeigu mes pirmautume 15 taškų. Juolab kad čia tik kontrolinės varžybos, kuriose reikia duoti visiems pažaisti, kad jie įgautų patirties.

Jiems reikia toliau dirbti, mokytis atlaikyti spaudimą, būti agresyvesniems atakuojant.

– Su savo komanda jau sužaidėte dešimt ikisezoninių rungtynių. Ar „Lietuvos rytas” iki šiol buvo stipriausias varžovas?

– Galingai atrodė Krasnodaro „Lokomotiv”. Jautėsi ne tiek šios komandos jėga, kiek krepšininkų patirtis ir mokėjimas įvertinti kiekvieną situaciją.

Bet ir „Lietuvos rytas” ne be reikalo prieš mus pirmavo 15 taškų. Savo agresyviais veiksmais ginantis, greitomis atakomis, tolimais metimais jie susikrovė tą persvarą.

Galbūt jie dar nėra idealios fizinės formos, tad mums liko daugiau jėgų žaisti dar agresyviau ir sulaužyti jų žaidimą.

– „Lietuvos rytas” dalyvaus Eurolygos varžybose. Ar vilniečių sudėtis atitinka pajėgiausio žemyno turnyro lygį?

– Jiems labai trūksta dar vieno įžaidėjo, kuris galėtų pakeisti Janį Blūmą. Manau, jie galėtų turėti ir „trečiąjį numerį”, kuris būtų panašus į Simą Jasaitį. Kuris galėtų žaisti ir kaip „ketvirtasis”, pakovoti dėl kamuolių. Reikėtų įmaišyti naujos spalvos.

Bet jie sužais dar ne vienas ikisezonines rungtynes ir patys pamatys, ar ko nors trūksta.

Išnagrinėjus savo žaidimą reikia drąsiai daryti permainas, nes Eurolygoje niekas neatleis klaidų. Ten privalai tiksliai žinoti, ką darai.

Ikisezoniniai turnyrai

S. Butauto taurė (Kaunas). Kauno „Žalgiris” (R.Kaukėnas 15, M.Kuzminskas 14, T.Dardenas 13, D.Lavrinovičius 10) – Južnės „Chimik” 81:67, „Nižnij Novgorod” – Rygos VEF (A.Kavaliauskas 18, D.Zavackas 9) 65:76, „Nižnij Novgorod” – Panevėžio „Lietkabelis” (D.Griškėnas ir T.Jogėla po 13) 92:66, „Žalgiris” (P.Jankūnas 17, O.Lafayette’as 13, D.Lavrinovičius ir K.Lavrinovičius po 12) – Vloclaveko „Anwil” 78:61.

Finalas. „Žalgiris” – VEF 105:101 (po pratęsimo, 28:22, 23:17, 17:24, 23:18; 14:10). M.Popovičius 26 (6/10 trit.), M.Kuzminskas ir K.Lavrinovičius po 16/ K.Janičenokas 26, D.Zavackas 21.

Dėl 3-iosios vietos. „Nižnij Novgorod” – „Anwil” 78:67.

Dėl 5-osios vietos. „Lietkabelis” (T.Jogėla 13) – „Chimik” 71:65.

V.Garasto taurė (Klaipėda). Vilniaus „Lietuvos rytas” – Klaipėdos „Neptūnas” 94:78 (S.Babrauskas, R.Seibutis, P.Samardžiskis ir D.Redikas po 12/M.Mažeika 16, D.Gailius 14), Krasnodaro „Lokomotiv” – Kijevo „Budivelnyk” 105:90 (S.Jasaitis 19/L.Lionsas 27, D.Šalenga 19), „Lietuvos rytas” – Dniepropetrovsko „Dnipro” 85:88 (J.Blūmas 14, S.Babrauskas 12, D.Ivanovas 10/V.Vasylius 21, ... S.Galdikas 3), „Neptūnas” – „Budivelnyk” 100:95 (D.Gailius 19, L.Mikalauskas ir R.Broadusas po 16/M.Delaney 25, ... D.Šalenga 11).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.