EUROLYGA 2023

M. Andriuškevičių užsivilkti „Neptūno“ ekipos aprangą priversti gali tik solidus kontraktas

Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio komandos vadovų mintyse - galimybė sudaryti sutartį su NBA duonos ragavusiu 26-erių 221 cm ūgio vidurio puolėju Martynu Andriuškevičiumi. Žaidėjas pastaruoju metu treniruojasi kartu su komanda ir svarsto galimybę visam sezonui likti „Neptūno“ gretose.

M. Andriuškevičius tikina, kad galėtų ir visam sezonui likti „Neptūne“, tačiau jo sutartis nebus pigi.<br>G. Šiuparys
M. Andriuškevičius tikina, kad galėtų ir visam sezonui likti „Neptūne“, tačiau jo sutartis nebus pigi.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2012, 10:35 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:59 PM

Kaip aiškino „Vakarų ekspreso“ laikraščiui „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas, komanda bando prisivilioti kartu su klaipėdiečiais besitreniruojantį M. Andriuškevičių.

„Su Martynu Andriuškevičiumi vyksta intensyios derybos. Jis jau tris savaites treniruojasi su komanda. Aukštaūgiai - mūsų ekipos silpnoji vieta, todėl reikia stiprinti šią poziciją“, - teigė O. Kurauskas.

Anot jo, M. Andriuškevičius iš pradžių pageidavo atstovauti „Neptūnui“ su ta sąlyga, jei bet kurią dieną galės išvykti į kitą ekipą, tačiau pastaruoju metu jau svarsto galimybę likti visam sezonui.

Tačiau žaidėjo sutartis priklauso nuo to, ar „Neptūnas“ suras pinigų M. Andriuškevičiaus kontraktui.

Klaipėdos miesto savivaldybė „Neptūnui“ šiam sezonui skyrė 450 tūkst. lt. Tačiau krepšinio klubo vadovai dėl padidėjusių išlaidų pageidauja papildomo 1 mln. lt. „Neptūnas“ kovos ne tik LKL, ber ir VTB jungtinės lygos čempionate.

Kai M. Andriuškevičiui buvo vos 19 metų, NBA „Orlando Magic“ klubas NBA naujokų biržoje jį pašaukė 44-u numeriu ir po mainų su „Cleveland Cavaliers“ jis atsidūrė šioje ekipoje. Vėliau buvo pasiųstas į žemesnę NBDL lygą.

2007 m. liepos 17 d. krepšininko agentas pranešė, kad po dviejų itin nesėkmingų sezonų NBA, lietuvis M. Andriuškevičius grįžta į Europą. Jis sudarė sutartį su Ispanijos antrosios lygos Alikantės krepšinio klubu „Costa Blanca“, kurią 2009 m. rugpjūčio 28 d. pratęsė dar vienam sezonui. 2009-2010 metų sezone kartu su Lucentum klubu debiutavo stipriausioje Ispanijos krepšinio lygoje ACB.

2010 metais po sėkmingo sezono aukštaūgis buvo pakviestas į Lietuvos vyrų rinktinę rengtis pasaulio čempionatui.

M. Andriuškevičius dar 2012 metų pradžioje atstovavo Salonikų PAOK komandai, tačiau vėliau nutraukė sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar debatų dalyviai supranta, kur kandidatuoja?