EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytas“ Klaipėdoje palaužė „Lokomotiv“ pasipriešinimą, tačiau rusams atiteko V. Garasto taurė

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio komanda pergale užbaigė pasirengimo etapą Klaipėdoje - pajūryje rengtą tarptautinį Vlado Garasto turnyrą. LKL vicečempionai paskutinėse savo rungtynėse įveikė rusų Krasnodaro „Lokomotiv“ klubą 83:78, tačiau to nepakako iškovoti taurę: abi komandos bei Dniepropetrovsko "Dnipro" savo sąskaitoje turėjo po 3 pergales ir 1 pralaimėjimą, tačiau dėl geresnio taškų santykio V. Garasto taurė atiteko rusams. 

"Lietuvos ryto" krepšininkai įveikė "Lokomotiv" komandą.<br>M.Kulbis
"Lietuvos ryto" krepšininkai įveikė "Lokomotiv" komandą.<br>M.Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2012, 11:41 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:55 PM

Vilniečiai kiek sėkmingiau pradėjo rungtynes ir po dešimties minučių pirmavo 24:18.

Puikiai sužaidęs sunkusis krašto puolėjas Mindaugas Katelynas pelnė dvitaškį su pražanga - skirtumas išaugo iki dviženklio (28:18). Tačiau Aleksandro Džikičiaus auklėtiniai susikrauta persvara ilgai nesidžiaugė - rusai smeigė su tritaškius iš eilės, N. Calathesas ir S. Jasaitis užbaigė greitas atakas - rezultatas tapo lygus (28:28, 13 min.).

Netrukus „Lokomotiv“ išsiveržė į priekį 32:35, o antrasis ketvirtis baigiasi „Lietuvos rytui“ atsiliekant 38:43.

Lietuvos klubas puikiai pradėjo trečiąjį kėlinį ir R. Seibutis dvitaškiu išvedė vilniečius į priekį (46:45, 23 min.). Sostinės ekipos žaidėjai neketino sustoti – J. Blūmo ir R. Seibučio metimų Lietuvos ekipa sukrovė 6 taškų pranašumą - 56:50.

S. Babrauskas pataikė du tritaškius iš eilės, tačiau „Lokomotiv“ žaidėjai nenuleido rankų - po trijų kėlinukų skirtumas minimalus - 64:63.

„Lietuvos ryto“ gynėjai Dovydas Redikas ir Deividas Dulkys pasižymėjo puolime - Rusijos klubo vyr. treneris Jevgenijus Pašutinas po trijų minučių buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės - 70:63.

Puikiai krepšį atakuojantis sostinės klubo kapitonas S. Babrauskas dar sykį nuliūdino varžovus 79:70, tačiau rusai neketino lengvai pasiduoti ir paskutinę dvikovos minutę priartėjo iki 81:76. Tačiau tai viskas, ką padarė varžovai.

Daugiausia taškų „Lietuvos ryto“ ekipai pelnė J. Blūmas – 16, R. Seibutis – 14, Mindaugas Katelynas – 13 taškų, Steponas Babrauskas – 12.

Pergale Vlado Garasto taurės turnyrą baigė Valdemaro Chomičiaus treniruojamas Dniepropetrovsko "Dnipro" klubas, kuris 90:84 įveikė Klaipėdos "Neptūno" komandą.

Ukrainos ekipa turnyre užėmė trečiąją vietą, o klaipėdiečiai liko ketvirti. Nugalėtojų titulai atiteko  "Lokomotiv" ekipai, antroje pozicijoje liko "Lietuvos rytas". Penktas turnyre liko Kijevo "Budivelnyk" (Ukraina).

  Simas Galdikas antradienį "Dnipro" ekipai per 15 minučių surinko 11 taškų, o 20 minučių žaidęs Valdas Vasylius pelnė 6 taškus.

Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo buvęs "Šiaulių" ekipos legionierius Derrickas Low, kurio sąskaitoje 30 taškų, 4 atkovoti kamuoliai ir 8 rezultatyvūs perdavimai.

"Neptūno" ekipai 28 taškus pelnė Rashaunas Broadusas, 13 - Vytautas Šarakauskas, po 11 - Laurynas Mikalauskas ir Marius Runkauskas.

"Neptūno" treneris Kazys Maksvytis savo ekipos internetiniame puslapyje apie klubo pasirodymą turnyre sakė: "Šiame turnyre galėjome ir norėjome pasirodyti geriau. Turėjome realių šansų patekti į trejetuką. Būkime realistais, įveikti "Lietuvos rytą" ar "Lokomotiv-Kuban" ekipą, turėjome mažiau šansų, bet su "Dnipro" ekipa pakovoti dėl trečios vietos galėjome. Visgi, šiame turnyre įveikėme pajėgią Ukrainos ekipą - Kijevo "Budivelnik". Tad "Neptūno" pasirodymą turnyre vertinu vidutiniškai. Reikia atsižvelgti ir į tai, kad tai pirmasis šio sezono turnyras, treniruojamės vos kelias savaites. Dar reikia laiko susižaisti, perprasti vieni kitus. Pamatėme savo silpnąsias vietas, paeksperimentavome. Patys matėte, kad nerimą kelia aukštaūgių pozicija. Rinksimės į susirinkimą su komandos vadovais, valdyba, spręsime, ką daryti. Nesinori ant karštųjų priimti sprendimų, bet korekcijų tikrai gali būti. "Neptūno" ekipoje sąlygos - geros, belieka dirbti ir šlifuoti žaidimą, taktikas."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.