EUROLYGA 2023

D. Šalenga: „Ateityje norėčiau tapti krepšinio treneriu“

„Priėmiau teisingą sprendimą. „Budivelnyk“ - viena geriausių Ukrainos komandų, o Kijevas – gražus miestas. Žaisime Europos taurės turnyre, o tai man yra svarbu. Be to, pažįstu vyriausiąjį trenerį, žinau keletą žaidėjų“, - teigė šiemet prie Michailo Anisimovo „Budivelnyk“ komandoje prisijungęs 35 metų 200 cm ūgio krepšininkas Dainius Šalenga.

Baigęs krepšininko karjerą D. Šalenga norėtų imtis trenerio darbo.<br>M. Kulbis.
Baigęs krepšininko karjerą D. Šalenga norėtų imtis trenerio darbo.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2012, 11:03 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:15 PM

Praėjusiame sezone Kauno „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs krepšininkas atskleidė, jog turėjo ir daugiau pasiūlymų, tačiau nusprendė pasukti į Ukrainą. Paklaustas apie ateities planus D. Šalenga užsiminė, jog baigęs karjerą norėtų imtis trenerio darbo.

– Kodėl nusprendėte persikelti į Kijevą? Ar turėjote kitų pasiūlymų?, - tritaskis.lt paklausė D. Šalengos.

– Manau, kad priėmiau teisingą sprendimą. „Budivelnyk“ – viena geriausių Ukrainos komandų, Kijevas – gražus miestas. Be to, žaisime Europos taurės turnyre, kas man yra svarbu. Pažįstu vyriausiąjį trenerį, žinau keletą žaidėjų.

Buvau sulaukęs kelių gerų pasiūlymų, nes praėjusį sezoną žaidžiau Eurolygoje ir, manau, kad pasirodžiau neblogai.

– Jums jau 35–eri. Ar šiame karjeros etape dar turite iššūkių?

– Taip, man 35 metai, tačiau tame nematau jokios problemos. Aš vėlai pradėjau žaisti krepšinį. Motyvacijos man nestinga, juk tai ne tik mano darbas, bet ir hobis. Aš myliu šį žaidimą. Man patinka toks gyvenimo ritmas – treniruotės, varžybos, kelionės, aistra, naujos emocijos, spaudimas. Tai labai įdomu.

– Ar dar negalvojate apie karjeros pabaigą?

– Ateityje norėčiau tapti treneriu. O krepšinį žaisiu tol, kol jausiu dar turįs jėgų varžytis aukščiausiame lygyje. Kai dings noras – iškart pasitrauksiu.

– Kokius tikslus keliate ateinančiam sezonui?

– Nežvelgiant į varžovų komandas, manau, kad mūsų sudėtis yra pakankamai gera, jog galėtume kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Mano nuomonė tokia – jeigu išeinu ant parketo, visada kovoju tik dėl pergalės. Turime būti atitinkamai nusiteikę tiek pirmoms, tiek paskutinėms sezono rungtynėms. Norėčiau tikėti, kad mano kolegos yra nusiteikę taip pat. Man tai – naujas iššūkis, noriu būti svarbi šios ekipos dalis. Dabar mano tikslas – laimėti Ukrainos čempionatą ar Ukrainos taurę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.