EUROLYGA 2023

A. Džikičius tikisi, kad dėmesys „Lietuvos ryto“ talentui nepakiš kojos

Vilniaus „Lietuvos rytas“ kontūrus naujam sezonui brėžia gerokai pasikeitęs. Lyginant su praėjusiu sezonu, komandoje – septyni nauji žaidėjai. Jie kartu su senbuviais pasirengę kautis dėl kuo aukštesnės vietos Eurolygos, VTB jungtinės lygos ir Lietuvos krepšinio lygos čempionatuose.

A. Džikičius atsako į žurnalistų klausimus.<br>T. Bauras
A. Džikičius atsako į žurnalistų klausimus.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Sep 21, 2012, 9:33 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:07 PM

„Šį sezoną norime būti sunkus varžovas visoms komandoms, norime žaisti kaip komanda, iškelti savo stipriąsias puses ir paslėpti trūkumus. Tam reikės laiko.

Lyginti praėjusio sezono ir dabartinę komandas dar labai anksti. Jos skirtingos, todėl ir žaisti reikės kitaip“, - apie artėjantį sezoną kalbėjo ekipos treneris Aleksandras Džikičius.

Kontrolinėse rungtynėse vilniečiai savo sirgalių kol kas nedžiugina pergalėmis. Trečiadienį „Lietuvos rytas“ 69:74 nusileido Belgijos čempionės Šarlerua „Spirou“ krepšininkams.

„Ikisezoninėse rungtynėse rezultatas nėra svarbus. Vakar leidome pailsėti Mindaugui Katelynui ir Janiui Blūmui. Problemų su koja turi Artūras Jomantas. Tad progą pažaisti gavo jauni žaidėjai.

Buvo gerų akimirkų, buvo ir blogų. Tai tik sezono pradžia. Penktadienį vėl susitiksime su „Spirou“, tikiuosi, kad pademonstruosime kovingumą ir pamatysime kur iš tikrųjų esame“, - sakė krepšinio specialistas iš Serbijos.

Kiekvienas turi daryti savo darbą – tai, anot, stratego taps raktu į pergales.

„Tikiuosi, kad žaidėjai supras kas mes esame, ko siekiame ir aikštėje darys savo darbą. Neprašysime jų daryti to, ko jie negali. Tai bus sezono raktas. Būsime sėkmingi tik tada, kai žaisime kaip komanda“, - sakė A. Džikičius.

Vienas labiausiai aptarinėjamų naujokų – 21-erių įžaidėjas iš Serbijos Nemanja Nedovičius. Treneris tikisi, kad aplinkinių ir žiniasklaidos dėmesys jo auklėtiniui nepakiš kojos.

„Tai jaunas ir talentingas žaidėjas. Jis pirmą kartą žais tokiame aukštame lygyje, svetimoje šalyje, žiūrėsime kaip su tuo susitvarkys. Jam reikia laiko. Tikiuosi, kad spaudimas jam bus kitoks, nei, kad pernai buvo Jonui Valančiūnui. Jis tokiame amžiuje gavo per daug dėmesio“, - svarstė A. Džikičius.

Strategui įžaidėjas puikiai pažįstamas. A. Džikičius praėjusią vasarą treniravo Serbijos jaunimo (iki 20 m.) rinktinę, kuriai atstovavo N. Nedovičius.

Tuo tarpu krepšininkas neslepia, viena iš priežasčių, kodėl jis pasirinko „Lietuvos rytą“ buvo puikiai jauną žaidėją pažįstantis treneris. 

Kalbos apie talentą ir spaudimą N. Nedovičiaus negąsdina. Atvirkščiai.

„Tai ne spaudimas, o motyvacija. Turiu įrodyti, kad nebereikalo mane laiko talentingu. Turiu sunkiai dirbti ir gerai žaisti“, - sakė krepšininkas.

Apie komandą ir Vilnių krepšininkui pasakojo buvęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas Aleksandras Rašičius, šią vasarą kartu su N. Nedovičiumi ir Serbijos rinktine varžęsis atrankos turnyre į 2013 metų Europos čempionatą.

„Mano pirmas įspūdis - labai geras. Draugai iš Serbijos apie Vilnių atsiliepė kaip apie gražų miestą, kuriame krepšinis yra mylimas. Matau, kad tai tiesa. Komandos draugai puikūs, organizacija – gera. Tai puiki proga žaisti Eurolygos turnyre, „Lietuvos ryto“ klubas puikiai žinomas Europoje, turi istoriją, puikius sirgalius. Manau, nesuklydau atvykdamas čia“, - sakė krepšininkas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?