EUROLYGA

J. Kazlauskas – ant Lietuvos rinktinės slenksčio

Jonas Kazlauskas artimiausiu metu turėtų būti pristatytas kaip naujasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris. 57-erių krepšinio specialistas buvo susitikęs su šalies krepšinio federacijos (LKF) prezidentu Arvydu Saboniu ir konkrečiai kalbėjosi apie būsimą darbą. Su J. Kazlausku numatyta pasirašyti 4 metų sutartį, kuri apimtų ir 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

J. Kazlauskui, kuris praėjusį sezoną vadovavo Maskvos CSKA, nebus ribojama galimybė treniruoti kurį nors klubą.<br>M. Kulbis
J. Kazlauskui, kuris praėjusį sezoną vadovavo Maskvos CSKA, nebus ribojama galimybė treniruoti kurį nors klubą.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2012, 7:33 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:19 PM

Taip pat J. Kazlauskui nebus ribojama galimybė treniruoti kurį nors klubą, nes rinktinės stratego atlyginimas yra santykinai nedidelis.

Trečiadienį Kaune šaukiamas LKF vykdomojo komiteto posėdis. Jame bus vertinami Lietuvos rinktinių pasirodymai 2012 m. oficialiuose turnyruose, sprendžiama dėl vyrų rinktinės trenerio.

Nacionalinei komandai Londono olimpiadoje LKF kėlė uždavinį patekti į pirmąjį penketą. Krepšininkai iš žaidynių pasitraukė pralaimėję ketvirtfinalyje, o galutinėje rikiuotėje liko 8-ti.

Portalo lrytas.lt šaltinių teigimu, dabartinis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra tikrai nenusiteikęs įsikibęs laikytis posto, ypač jei rinktinės pasirodymą LKF vykdomasis komitetas įvertins neigiamai. Šį sezoną K. Kemzūra treniruoja Gdynės „Prokom“ klubą. 

Tarp galimų kandidatų pakeisti K. Kemzūrą buvo minimi Rimas Kurtinaitis ir Tomas Pačėsas, bet A. Sabonis iškart stojo į J. Kazlausko pusę.

Asmeniniame pokalbyje treneriui buvo pasiūlyta dirbti pagal ilgalaikę strategiją, kurios svarbiausias akcentas - atnaujintą komandą paruošti 2016-ųjų olimpiadai, o ne žūtbūt siekti rezultato artimiausiose žemyno pirmenybėse.

J. Kazlauskas yra sakęs, kad kol vadovauti LKF neatėjo A. Sabonis, jo santykiai su federacija buvo „jokie“. Garsus treneris neslėpė savo neigiamo požiūrio į įvairius LKF veikėjus, ypač – į federacijos generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną. 

Kalbama, kad dabar A. Sabonis įtikino J. Kazlauską nebūti tokiam priešiškam M. Balčiūnui ir šios aplinkos žmonėms. Esą LKF generalinis sekretorius net atsiprašė trenerio dėl praeityje jo adresu išsakytų įžeidimų.

Lietuvos vyrų rinktinės trenerio skyrimą nuo 2006-ųjų lydėjo skandalai. Tada pirmą kartą istorijoje buvo sumanyta strategą rinkti konkurse. Nors tuometis LKF prezidentas V. Garastas rinkimų spektaklyje stengėsi išlaikyti rimtį, jų nugalėtojas seniai buvo aiškus iš anksto – rimtai net nesvarsčius kitų pretendentų, ekipos vairas atiteko Ramūnui Butautui.

Po trejų metų LKF paskelbė dar vieną rinktinės trenerio konkursą, kai jo nugalėtojas vėl buvo aiškus iš anksto. 2009-ųjų spalį likus penkioms dienoms iki rinkimų V. Garastas viešai pripažino, kad LKF generalinis sekretorius M. Balčiūnas „jau kalbėjosi su K. Kemzūra“, nors kiti du kandidatai – J. Kazlauskas ir R. Kurtinaitis – tuomet nebuvo sulaukę analogiško LKF vadovų dėmesio.

Šįmet LKF, regis, jau nežada režisuoti naujo rinkimų spektaklio.

1997-2001 m. J. Kazlauskas buvo Lietuvos rinktinės treneris ir su ja pelnė Sidnėjaus žaidynių bronzą. Iš posto jis pasitraukė, kai nacionalinė ekipa nepateko į ketvirtfinalį 2001-ųjų Europos čempionate Turkijoje.

Per karjerą J. Kazlauskas yra dirbęs Kinijos ir Graikijos vyrų rinktinių, Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Lietuvos ryto“, Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos CSKA klubų treneriu. Jo vadovaujama „Žalgirio“ komanda 1999-aisiais tapo Eurolygos čempione.

Pastarąjį sezoną J. Kazlauskas dirbo su CSKA, bet po skaudaus pralaimėjimo Eurolygos finale „Olympiakos“ ekipai Rusijos klubas su lietuviu sutarties nepratęsė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.