EUROLYGA

J. Kazlauskui pasiūlyta tapti Lietuvos rinktinės treneriu (atnaujinta)

LKF Vykdomojo komiteto narių dauguma sutiko, kad šio krepšinio specialisto kandidatūra yra geriausia. Už J. Kazlausko kandidatūrą balsavo 17 vykdomojo komiteto narių, vienas susilaikė.

J. Kazlauskas rinktinę yra treniravęs 1997-2001 metais.<br>Eurolyga
J. Kazlauskas rinktinę yra treniravęs 1997-2001 metais.<br>Eurolyga
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Sep 26, 2012, 7:11 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:33 PM

LKF Vykdomojo komiteto narių dauguma sutiko, kad šio krepšinio specialisto kandidatūra yra geriausia. Už J. Kazlausko kandidatūrą balsavo 17 vykdomojo komiteto narių, vienas susilaikė.

„Kad įvairiau būtų“, - nusijuokė LKF prezidentas A. Sabonis.

Oficialiai rinktinės treneriu J. Kazlauskas taps pirmadienį - tada su specialistu bus pasirašyta 4 metų sutartis

„Pirmiausia norėčiau padėkoti K. Kemzūrai ir jo štabui už atliktą darbą. Linkiu jam sėkmės ateities darbuose“, - po LKF Vykdomo komiteto posėdžio sakė federacijos prezidentas A. Sabonis.  

Jau kurį laiką neoficialiai buvo kalbama, kad rinktinės trenerio postas patikėtas Jonui Kazlauskui. Prieš mėnesį Kaune vykusiame neoficialiame LKF prezidento A. Sabonio ir J. Kazlausko susitikime treneriui buvo pasiūlyta stoti prie nacionalinės komandos vairo.

Tarp galimų kandidatų buvo įvardijami Rimas Kurtinaitis ir Tomas Pačėsas, tačiau rimčiau jų kandidatūros nebuvo svarstomos. „Pirmiausia buvo iškelta J. Kazlausko kandidatūra ir prie jos sustojome. Kitų kandidatų nesvarstėme“, - sakė A. Sabonis. 

Į posėdį neatvyko nei J. Kazlauskas, nei K. Kemzūra.

Tris vasaras prie Lietuvos rinktinės vairo stovėjęs K. Kemzūra 2010 metų pasaulio čempionate Turkijoje su komanda iškovojo bronzos medalius. Praėjusiais metais Europos čempionate Lietuvoje K. Kemzūros rinktinė užėmė penktąją vietą, o šiais metais Londone - aštuntąją.

J. Kazlauskas su rinktine 2000 metų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius.

Jono Kazlausko karjera:

1994-2000 m. Kauno „Žalgiris“

1997-2001 m. Lietuvos rinktinė

2001-2004 m. Vilniaus „Lietuvos rytas“

2004-2008 m. Kinijos rinktinė

2004-2006 m. Pirėjo „Olympiakos“

2009-2010 m. Graikijos rinktinė

2011-2012 m. Maskvos CSKA 

***

Balso teisę rinkimuose turi 18 LKF Vykdomojo komiteto narių: Arvydas Sabonis (prezidentas), Vladas Garastas (Garbės prezidentas), Šarūnas Kliokys (viceprezidentas), Rimantas Cibauskas (viceprezidentas), Kęstutis Pilipauskas (viceprezidentas), Antanas Guoga (viceprezidentas), Saulius Vilkas, Adomas Klimavičius, Audra Ginelevičienė, Arvydas Tamašauskas, Remigijus Štaras, Justinas Macijauskas, Aleksas Makulavičius, Algimantas Vaišnoras, Dainius Čiuprinskas, Algimantas Stasys Anužis, Vydas Gedvilas, Nerijus Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.