EUROLYGA

A. Sabonis: „K. Kemzūra nėra „nurašytas“

Arvydas Sabonis pasiekė pergalę. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento noras prie nacionalinės komandos vairo matyti Joną Kazlauską išsipildė - trečiadienį LKF Vykdomasis komitetas pritarė, kad 57 metų krepšinio specialistas vėl treniruotų rinktinę.

A. Sabonis tiki, kad J. Kazlauskas bus autoritetas visiems žaidėjams.<br>P. Mantautas.
A. Sabonis tiki, kad J. Kazlauskas bus autoritetas visiems žaidėjams.<br>P. Mantautas.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2012-09-27 08:37, atnaujinta 2018-03-16 13:21

Prieš 11 metų po nesėkmingo Europos čempionato Turkijoje iš komandos pasitraukęs J. Kazlauskas oficialiai rinktinės treneriu taps kitą pirmadienį - tada bus pasirašyta 4 metų sutartis.

„Prasideda naujas ciklas, o trenerį turime skirti 4 metams - tada viską lengviau susidėlioti ir pačiam dirbti. J. Kazlauskas yra vienas geriausių trenerių, autoritetas, o rinktinėje vyks kartų karta. Manau, kad jis yra treneris, kuris gali motyvuoti ir būti autoritetu visiems - nuo žvaigždžių iki naujokų“, - sakė A. Sabonis.

- Ar kitų trenerių kandidatūros buvo svarstomos? - lrytas.lt paklausė A. Sabonio.

- Ne. Mes pasirinkome vieną kandidatūrą. Per posėdį buvo pateiktas klausimas ir dėl kitų (kandidatūrų. - Red.), bet viskas sustojo prie vieno. Kitų pasiūlymų nebuvo.

- Su treneriu J. Kazlausku jau viskas sutarta ar dar vyks derybos?

- Buvo kalbėta ir sutarta dėl pagrindinių dalykų. Manau, kad pirmadienį pasirašysime sutartį ir tada jis galės apie savo planus papasakoti daugiau.

- Anksčiau, renkant rinktinės trenerį, buvo skelbiami konkursai ir renkamasi iš kelių kandidatų. Kodėl šį kartą tokio konkurso atsisakėte?

- Šį kartą - taip. Buvo pasiūlyta viena kandidatūra, o kiti nieko nesiūlė, todėl daugiau kandidatūrų ir nesvarstėme.

- Ar su treneriu K. Kemzūra prieš šį posėdį bendravote ir kaip vertinate jo darbą olimpiadoje?

- Buvo iškeltas tikslas 5 vieta, todėl įvertinome patenkinamai. Kai buvo keliami tikslai, dar nežinojome, ar bus apskritai įmanoma kovoti dėl tų tikslų. Nėra gerai, bet jeigu būtų galėję žaisti po ketvirtfinalio, gal ir būtume užėmę 5 vietą. Gal tada viskas būtų gerai.

Aš jam skambinau - pakalbėjome, padėkojau už darbą ir palinkėjome vienas kitam sėkmės.

- Ar K. Kemzūra neišreiškė noro toliau dirbti su rinktine?

- Jo sutartis baigiasi. Tačiau nei jis baigia karjerą, nei yra nurašytas. Dabar bus pasirašyta sutartis su nauju treneriu ir suksis naujas ratas. Tačiau mes neturime tiek daug trenerių, kad jau čia visiems laikams atsisakome ar atsisveikiname (su K. Kemzūra. - Red.).

- Ar J. Kazlauskas yra numatęs kažkokių pokyčių?

- Su Jonu kalbėjau ir tikiu, kad su jo atėjimu, kalbant apie bendradarbiavimą, pasikeis visų trenerių požiūris. Jis yra už bendradarbiavimą su kitais treneriais ir tikiu, kad tai yra netolimos ateities planai.

- Ar būsimas rinktinės treneris jau užsiminė, ką norėtų matyti trenerių štabe?

- Ateisite pirmadienį ir jo paklausite. Žinoma, apie tai kažkiek kalbėjome, bet konkrečiai apie pavardes nebuvo kalbėta. Kalbėjome, kiek jų turėtų būti. Vienas iš jų turėtų būti perspektyvus, kitas - tikras padėjėjas, o trečias - skautas.

- Jeigu J. Kazlauskas norės treniruoti klubą, LKF pritars šiam jo norui?

- Mes nesame tokie turtingi, kad galėtume išlaikyti trenerį, kuris visus metus dirbtų tik su nacionaline komanda. Jeigu jam atsiras galimybė treniruoti klubą - pirmyn.

- Svarbiausia užduotis rinktinės treneriui - Rio de Žaneiro olimpiada?

- Vyks kartų kaita, bus keliami uždaviniai ir Europos, ir pasaulio čempionatuose. Bet ketverių metų ciklas tam ir skirtas, kad krepšininkai kuo geriau pasiruoštų olimpinėms žaidynėms ir kuo geriau ten pasirodytų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.