EUROLYGA 2023

A. Džikičius: „Mes žinome, kodėl nutiko kai kurie dalykai, tačiau to nenaudosime pasiteisinimams“

„Turi pamatyti savo klaidas, jas pripažinti, ties tuo dirbti ir nesėkmę palikti už nugaros. Kito kelio nėra. Tai rungtynės, kurias turi pamiršti, nes kitaip negalėsi judėti į priekį“, - taip antradienio vakarą Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos treniruotės metu kalbėjo strategas Aleksandras Džikičius, kurio auklėtiniai po beviltiško pralaimėjimo Sankt Peterburgo „Spartak“ komandai ruošiasi Eurolygos startui.

A. Džikičius teigė, jog rungtynėse Maskvoje krepšininkai didelio spaudimo nejaus.<br>D. Umbrasas.
A. Džikičius teigė, jog rungtynėse Maskvoje krepšininkai didelio spaudimo nejaus.<br>D. Umbrasas.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 9, 2012, 10:32 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:48 AM

S. Babrausko komentaras.

Eurolygoje vilniečiai ketvirtadienį startuos Maskvoje, kur susitiks su praėjusių metų finalininke CSKA ekipa.

„Varžybas pradedame su labai stipria komanda. Jie mėgins pabaigti daryti tai, ką pradėjo pernai. CSKA labai pasikeitė, tačiau jie dabar turi dar aukštesnius tikslus – kalbėjo A. Džikičius. - Mes nejausime spaudimo ir stengsimės sužaisti kaip galima geriau“.

Ketvirtadienio kovai besirengiančios „Lietuvos ryto“ komandos pečius vis dar slegia pirmadienio pralaimėjimas VTB jungtinėje lygoje. Beviltiškai rungtynėse su Sankt Peterburgo „Spartak“ atrodę Lietuvos vicečempionai pralaimėjo 48:75.

„Mes žinome, kodėl kai kurie dalykai nutiko, tačiau tikrai to nenaudosime pasiteisinimams. Tiesiog stengiamės žaisti geriau ir geriau. Mače su „Spartak“ buvo daug dalykų, kurie man nepatiko ir mes stengsimės jų nekartoti.

Rungtynėse su „Spartak“ buvo ir teigiamų dalykų, tačiau viską pasako rezultatas, todėl išryškinti teigiamus dalykus yra sudėtinga. Mes pakankamai gerai pradėjome rungtynes, trečiajame kėlinyje turėjome gerą atkarpą, tačiau viską susumavus, nieko gero neliko“

CSKA šiame sezone jau rungtyniavo su Kauno „Žalgiriu“ ir Klaipėdos „Neptūnu“. VTB čempionate prieš lyderius stoję klaipėdiečiai žaidė atkakliai ir tik rungtynių pabaigoje leido nutolti Maskvos komandai.

„Čia Eurolyga. Tai pirmasis Eurolygos mačas ir jis vyks Maskvoje. Mes galime kai ko pasimokyti iš lietuvių rungtynių, tačiau tai kas vyks Maskvoje – visiškai kita“, - teigė A. Džikičius.

„Nenoriu teisintis, tačiau mums tikrai dar reikia susižaisti. Paskutinis mačas parodė, kad trūksta disciplinos. Galbūt koją pakišo jaunatviškumas, tačiau mes turime daug užsidegimo ir energijos, todėl reikia ją teisingai nukreipti. Jeigu treniruotėse dirbsime sunkiai, ateityje mūsų lauks geri rezultatai. Turime nusiteikti teigiamai", - teigė M. Katelynas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.