EUROLYGA 2023

Rusams J. Kazlausko žaidimo filosofija nuobodi, E. Messinos - įvairialypė

Maskvos CSKA naują Eurolygos sezoną pradėjo atsinaujinusi. Krepšinio ekspertai pastebėjo, kad pasikeitė ne tik komandos veidai, tačiau ir braižas. Aštrialiežuviai klubo gerbėjai net juokavo, kad pats laikas keisti pavadinimą, nes komandoje dabar daugiau žaidėjų iš Balkanų, o ne Rusijos. Ar tikrai vyriausiasis CSKA treneris Ettore Messina ir klubo vadovas Andrejus Vatutinas geriausia žino, ką reikia daryti?

Rusai tikisi, kad J. Kazlauską pakeitęs E. Messina su CSKA vėl triumfuos Eurolygoje.<br>M. Kulbio ir cskabasket.com nuotr.
Rusai tikisi, kad J. Kazlauską pakeitęs E. Messina su CSKA vėl triumfuos Eurolygoje.<br>M. Kulbio ir cskabasket.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2012, 10:25 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:38 AM

Tokius klausimus kelia Rusijos sporto naujienų portalas sport.ru. Prieš metus, kai komandai vadovavo lietuvis Jonas Kazlauskas, visi žinojo, kad CSKA – stipri, tačiau nuspėjama. Netgi Europos komentatoriai dažnai vadindavo maskviečių žaidimą nuobodžiu (angl. boring.).

J. Kazlauskas laikėsi tradicinio sovietinio bendravimo su komandos žaidėjais ir spauda modelio, teigia sport.ru. Jam puikiai sekėsi motyvuoti komandą, tačiau nesugebėdavo pakeisti rungtynių eigos, jei nesisekdavo. Pralaimėjimas Eurolygos finale, pasak Rusijos žurnalistų, puikiai tai įrodė.

Kokios yra stipriosios E. Messinos pusės? Jis visada sugebėdavo pakeisti rungtynių eigą. Italas mėgsta žaisti pilna ir įvairialype šovinių apkaba. Tokią treneris turi dabar. Norite „bėk ir mesk“ - yra Aaronas Jacksonas ir Vladimiras Micovas, norite klasikos – yra Milošas Teodosičius ir Nenadas Krstičius ir viską cementuojantis Viktoras Chriapa.

Buvęs žalgirietis Sonny Weemsas gali pritaikyti prie bet kurios žaidimo schemos: amerikietis ir puikiai ginasi, ir gali įvairiai pulti.

Būtent S. Weemsas tapo pagrindiniu CSKA pergalės kalviu pirmosiose Eurolygos rungtynėse su Vilniaus „Lietuvos rytu". Penki jo taškai paskutinę mačo minutę palaužė vilniečius 75:73.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.