EUROLYGA 2023

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairą perėmęs D. Maskoliūnas: „Šio darbo siekiau tik atėjęs dirbti“

„Kuris kareivis nenori būti generolas? - dažnai vartojamą klausimą pakartojo ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiojo trenerio pareigas iš Aleksandro Džikičiaus perėmęs jo asistentu buvęs Darius Maskoliūnas. - Įnešime kažką savo, šiek tiek pakeisime gynybą, puolimą, bet bazė išliks panaši. Keisis tik detalės“.

Šeštadienio vakarą D. Maskoliūnas jau kaip vyriausiasis treneris vadovavo "Lietuvos ryto" treniruotei.<br>D. Umbrasas
Šeštadienio vakarą D. Maskoliūnas jau kaip vyriausiasis treneris vadovavo "Lietuvos ryto" treniruotei.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Mantas Stankevičius

Oct 14, 2012, 10:29 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:59 AM

D. Maskoliūnas antrą kartą stojo prie Vilniaus komandos vairo. 41 metų treneris trumpai „Lietuvos ryto” ekipai vadovavo 2010–2011 m. sezono pabaigoje.

Su serbu A. Džikičiumi kontraktas abipusiu susitarimu nutrauktas penktadienio vakarą.

- Treneri, kokios nuotaikos po pirmos treniruotės vyriausiojo trenerio pareigose? - žurnalistai paklausė D. Maskoliūno.

- Nuotaikos geros: vyrai treniruotėje dirba užsivedę. Drąsiai galiu sakyti, kad treniruote likau patenkintas.

- Ar bent kažkiek sudvejojote priimdamas sprendimą tapti vyriausiuoju treneriu?

- Jokių dvejonių nebuvo. Kiekvienas treneris to siekia. Neslėpsiu, to darbo siekiau tik atėjęs dirbti su „Lietuvos rytu“. Kuris kareivis nenori būti generolas?

- Ar jums tapus vyriausiuoju treneriu pasikeis komandos veidas?

- Vienareikšmiškai - kažkas keisis. Duokite mums laiko. Negalime dabar drastiškai visko keisti. To, manau, ir neprireiks. Juk nebuvo taip, kad vienas treneris priima sprendimus. Su Aleksandru Džikičiumi tardavomės dėl priimamų sprendimų. Tačiau dabar įnešime kažką savo į žaidimą, šiek tiek pakeisime gynyboje, puolime, bet bazė išliks panaši. Keisis tik detalės.

- Kuri komandos grandis, jūsų manymu, yra silpniausia?

- Nėra ko slėpti, mums trūksta centimetrų ir jėgos po krepšiu. Nenoriu sakyti, kad mūsų įžaidėjo pozicija yra silpna, tačiau turime du jaunus vyrukus ir Janį Blūmą, kuris paskutinius ketverius metus nežaidė šioje pozicijoje. Bandysime kovingumu kompensuoti savo trūkumus.

- Ar permainos trenerių štabe gali pagerinti žaidėjų kovingumą?

- Tikiuosi, kad kovingumas nesumažės. Žaidėjai yra profesionalai ir jie puikiai supranta, kad jų darbas yra žaisti krepšinį. Taip, trenerio pasikeitimas juos sudrebins. Juk jie žmonės, kurie reaguoja į permainas. Darysime viską, kad jų reakcija būtų tik teigiama. Visada rasdavau bendrą kalbą su žaidėjais. Susikalbame ir dabar. Bandysime visi kartu priiminėti sprendimus.

- Ką žaidėjams sakėte po pirmos treniruotės?

- Padėkojau jiems už produktyvų dviejų valandų darbą. Pasakiau jiems, kad jeigu ir toliau taip treniruosimės, rezultatas bus geras.

- Anksčiau, komandai vadovaujant A. Džikičiui, treniruotėse gal buvo mažiau sunkaus darbo?

- Ne. Per treniruotes dirbdavome normaliai. Gal jos būdavo kiek ilgesnės, kartais mažiau intensyvios. Pats visada buvau už treniruotes, kurios primena rungtynių ritmą. Žinote, viskas turi būti trumpai-drūtai: atėjai, padarei ir eini namo.

- Ką galvojate apie rungtynes su CSKA Eurolygoje ir „Spartak“ VTB jungtinės lygos turnyre?

- „Spartak“ pamiršome. Rungtynės su CSKA buvo geros, nors pralaimėjome. Žaidėjai po rungtynių Sankt Peterburge suprato, kaip negalima žaisti. Rungtynėse su CSKA pritrūko laimės, patirties. Be to, dar nesame užsitarnavę teisėjų pagarbos. Žinome, kad ateityje bus ir pergalių, ir pralaimėjimų, tačiau rungtynėse su CSKA vyrai įrodė, kad galime žaisti ir pasipriešinti favoritams.

- Pirmadienį VTB jungtinės lygos rungtynėse susitiksite su Samaros „Krasnye Krylia“ komanda.

- Tarp kitko, tai yra labai neblogai sukomplektuota komanda. Teko matyti jų rungtynes. Treneris Sergejus Bazarevičius žaidėjams yra įskiepijęs gerą krepšinio filosofiją: tai agresyviai besiginanti komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.