EUROLYGA 2023

Penkios priežastys, kodėl „Lakers“ nepavyks triumfuoti NBA

Kobe Bryantas, Dwightas Howardas, Steve'as Nashas ir Pau Gasolis – ar komanda, turinti tokius žaidėjus, gali suklupti NBA čempionate? Daugelis kalba apie puikias „Los Angeles Lakers“ perspektyvas šį sezoną, tačiau JAV žiniasklaida neskuba dėti čempionų karūnos.

„Lakers“ subūrė žvaigždžių komandą, tačiau pasiruošimas sezonui kol kas vyksta tragiškai.<br>AP
„Lakers“ subūrė žvaigždžių komandą, tačiau pasiruošimas sezonui kol kas vyksta tragiškai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2012, 6:32 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:46 PM

Sirgalių optimizmo nedidina ir ikisezoninių rungtynių statistika - Los Andželo klubas kol kas pralaimėjo visas šešerias rungtynes ir varžovams dažniausiai nusileisdavo tiesiog beviltiškai. Kraupios statistikos nepakeitė ir dėl traumos ilgai rungtyniauti negalėjęs Dwightas Howardas. Supermenas jau žaidžia, bet rezultatas negerėja.

Lrytas.lt, remdamasis JAV žiniasklaida, pateikia penkias priežastis, kodėl šios komandos pučiamas muilo burbulas gali subliūkšti.

1-oji priežastis. Komandinė dvasia: krepšinio ekspertai abejoja, ar komandos žvaigždės sugebės pasidalyti lyderio vaidmenį. Jeigu pažvelgsime į kitas komandas, kurios varžysis dėl titulo, pastebėsime, kad jas sieja vienas bendras dalykas – darbo aikštėje pasidalinimas. Šiuo atžvilgiu „Lakers“ komandos raktas į sėkmę bus kantrybė. D. Howardas turės priprasti aikštėje praleisti kur kas mažiau laiko nei „Orlando Magic“, o S. Nashas turės suprasti, kad ne jis bus pagrindinis žaidėjas krizinėse situacijose. Kol kas viskas gražiai atrodo „ant popieriaus“, tačiau 2012-2013 metų sezonas komandai žada nemažai asmeninių nuoskaudų.

2-oji priežastis. Naujoji Princetono puolimo sistema. Nors tai yra viena efektyviausių krepšinio taktikų, kažin ar Eddie Jordanui pavyks ją greitai įdiegti „Lakers“. Niekas nesiginčija, kad pagrindinės komandos smegenys bus K. Bryantas ir S. Nashas, tačiau visi puikiai supranta, kad šių žaidėjų braižas – labai skirtingas. K. Bryantas ilgą savo karjeros laiką žaidė pagal trikampį Philo Jacksono puolimą, o S. Nashas pratęs greitą puolimą ir mėgsta derinį „du prieš du“.

Daugiausia naudos komandai šioje sistemoje atneš D. Howardas, tačiau vėl iškyla atmosferos komandoje problema. JAV krepšinio ekspertas Sebastianas Pruiti pastebėjo: „E. Jordanas pabrėžė, kad pagrindinis jo taikomos sistemos uždavinys: „Žvalgykis vidurio puolėjo.“ Čia svarbiausias dalykas – laiku atiduoti pirmą perdavimą vidurio puolėjui.“ Jeigu D. Howardas sugebės prisitaikyti prie šios sistemos ir išmoks greitai reaguoti į situaciją, Princetono puolimas turėtų tapti naujuoju „Lakers“ ginklu.

3-oji priežastis. Komandos atsarginis žaidėjų suolelis – nors „Lakers“ prieš sezoną pasirūpino savo startiniu penketu, tačiau vasarą pamiršo pasirūpinti žaidėjais, kurie keis aikštėje lyderius. S. Nashą keisiantys Chrisas Duhonas ir Steve'as Blake'as – talentai, kurie po truputį gęsta. Kažin ar „Lakers“ turės gerą pamainą K. Bryantui ir Metta World Peace. Juos keis Jodie Meeksas ir Devinas Ebanks – labai ribotų galimybių žaidėjai tiek puolime, tiek gynyboje. Vienintelė paguoda „Lakers“ treneriams: D. Ebanksas ikisezoninėse rungtynėse pelno vidutiniškai po 8,5 taško per rungtynes.

4-oji priežastis. D. Howardo sveikata: po rimtos nugaros operacijos komandos medikai vis dar labai akylai turi prižiūrėti vidurio puolėją. Prieš sezoną visi tarsi ir pamiršo, kad vienas pagrindinių „Lakers“ pirkinių šią vasarą patyrė sudėtingą operaciją. Krito į akis ir „Los Angeles Times“ žurnalisto Marko Medinos įžvalgos, kad šiais metais „Lakers“ skiria labai daug dėmesio visų savo žvaigždžių sveikatai. „Tai nekelia nuostabos, kadangi komandos startinio penketo amžiaus vidurkis yra 32,6 metai“, - sarkastiškai pabrėžė žurnalistas.  

5-oji priežastis. Vyriausiasis treneris Mike'as Brownas. Praėjęs sezonas jam buvo itin sudėtingas, o daugelis žaidėjų nebuvo patenkinti jo darbo metodais. „Pamėtymai į krepšį neretai užtrukdavo iki trijų valandų, poilsio dienų beveik nebūdavo“, - rašė ESPN.com žurnalistė Ramona Shelburne. - M. Brownui nesisekė keisti „Lakers“ braižo, kurį įvedė P. Jacksonas. Treneris gaišo per daug laiko mokydamas žaidėjus naujos tvarkos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.