EUROLYGA 2023

Š. Marčiulionis: „Vaikystės aikštelei reikia leisti išnykti“

Krepšinio grando Šarūno Marčiulionio pirmoji aikštelė Kaune – nyksta. Viename iš Savanorių prospekto namo kiemų esanti vieta šiandien užmiršta – linijos nutrintos, lenta aplaužyta, lanko nebėra. Tačiau pats krepšininkas dvejoja, ar aikštelę verta tvarkyti. Esą norintys žaisti, vietą suras, nes svarbiausia ne sąlygos, o noras.

Aikštelėje, kurioje legendinis sportininkas kamuolį mėtė daugiau nei prieš tris dešimtmečius, nebelikę ir senosios lentos su lanku.<br>L. Pileckas
Aikštelėje, kurioje legendinis sportininkas kamuolį mėtė daugiau nei prieš tris dešimtmečius, nebelikę ir senosios lentos su lanku.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Oct 25, 2012, 1:22 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:37 PM

Surasti legendinio krepšininko aikštelę, kurioje mėtydamas kamuolį jis leido vaikystę – nesunku. Tarp gyvenamojo namo kiemo ir garažų stovintis aplūžęs krepšys iškart atkreipia dėmesį. Tačiau panašu, kad krepšinio aitros čia seniai neverda – ant nutriušusios lentos nėra net krepšinio lanko.

„Žinau, kad čia žaisdavo Šarūnas ir kiti vaikai. Tačiau jau net nežinau, kiek laiko niekas krepšinio mūsų aikštelėje nežaidžia. Jaunimas viską išlaužo, o pataisyti nėra kam“, - sakė kieme stoviniavusi Vida.

Šalia aikštelės stovinčiame name ne vieną dešimtmetį gyvenanti moteris per savo buto langus matė tiek laikus, kai krepšinio aikštelė buvo pilna vaikų, tiek dienas, kai į asfaltą kamuolys jau seniai nebebumsi.

Ryšiai nutrūko

„Kai mama mirė Kaune, o tėvelis persikėlė į Vilnių ir irgi mirė, mano ryšys su Kaunu beveik nutrūko. Todėl savais reikalais ten retai lankausi“, - paklaustas ar kada užsuka į savo pirmąją aikštelę sakė Š. Marčiulionis.

Pasak krepšininko, aikštelė apleista ne veltui. Esą sportuoti, žaisti krepšinį greičiausiai galima ir gretimose aikštelėse, o kamuolio mėtymas į jo vaikystės krepšį trukdytų namo gyventojams.

„Aš turbūt net dabar turėčiau atsiprašyti namo gyventojų, kad sekmadienio rytais nuolat bumbsėdavau kamuoliu ir neleisdavau išsimiegoti. Tas pats ir dabar – vaikų keliamas triukšmas tikrai trukdytų namo gyventojams, yra ir geresnių vietų sportuoti“, - juokėsi krepšininkas.

Aikštelėje, kurioje legendinis sportininkas kamuolį mėtė daugiau nei prieš tris dešimtmečius, nebelikę ir senosios lentos su lanku.

Sportui reikia noro

„Nesu tikras ar būtų ir žaidžiančių krepšinį tenai. Seniau visi daug sportuodavo. Atsimenu, kai kieme net varžybos vykdavo. Bėgiodavome, žaisdavome krepšinį, kitaip sportuodavome. Buvo visai kitoks požiūris. Todėl tikrai abejoju ar vertėtų aikštelę tvarkyti, juolab kažkaip įamžinti, kad tai vieta, kurioje aš žaidžiau“, - dvejojo Š. Marčiulionis.

Sportininkas taip pat nemano, kad sportui būtinos idealios sąlygos. Krepšininkas buvo atvežęs savo vaikus ir aprodė pirmąjį ir antrąjį butus, kuriuose jis gyveno.

„Norėjau, kad vaikai suprastų, kad sąlygos nėra viskas, už jas svarbesnis noras“, - sakė Š. Marčiulionis.

Laukia prašymo

Kauno miesto savivaldybės kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas lrytas.lt tikino, kad aikštelę sutvarkyti ir pakabinti atminimo lentą būtų galima.

„Jei tik sulauktume prašymo iš krepšininkų bendruomenės tikrai svarstytume ir pats pasistengčiau, kad tokiam projektui kiltų kuo mažiau buirokratinių nesklandumų. Tikrai padarytume“, - tikino valdininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.