EUROLYGA 2023

Krepšinio specialistų žvilgsniu: „Lietuvos ryto“ gynyba, puolimas ir prognozės

Kokios prognozės Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai, kuri ketvirtadienį Eurolygoje 69:61 nugalėjo Belgrado „Partizan“ komandą ir iškovojo pirmąją pergalę? Kaip veikė vilniečių gynyba? Ar viskas gerai puolime? Kokio balo nusipelnė Lietuvos vicečempionai? Apie tai lrytas.lt kalbėjo krepšinio specialistai Šarūnas Sakalauskas ir Linas Kvedaravičius.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje.<br>M. Kulbis.
„Lietuvos ryto“ krepšininkai iškovojo pirmąją pergalę Eurolygoje.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Oct 26, 2012, 10:25 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:25 PM

Įspūdis.

L. Kvedaravičius: Rungtynės nebuvo gražios, matėme daug techninio broko. Žinoma, reikia džiaugtis, kad buvo pasiekta pergalė, nors ir krepšinis nebuvo itin kokybiškas.

Š. Sakalauskas: „Lietuvos ryto“ komanda tikrai neturėjo tiek talento, kiek varžovas. Nė vienoje pozicijoje vilniečiai nebuvo stipresni. Neturime metiko, kuris pataikytų stabiliai, imtųsi darbo paskutinėmis sekundėmis. Tai apsunkino trenerių darbą, tačiau „Lietuvos ryto“ komandos strategų štabas turėjo gerų idėjų, o žaidėjai jas įgyvendino. „Partizan“ treneriai galėjo daugiau remtis individualiu žaidimu, o lietuviams teko ieškoti kitų būdų. Matėme, kad komanda buvo tinkamai nusiteikusi žaisti, jautėsi geras mikroklimatas.

Gynyba.

L. Kvedaravičius: Dėl gynybos reikėtų pagirti trenerių štabą, nes „Partizan“ puolimas buvo gerai išanalizuotas. „Lietuvos rytas“ gynėsi tinkamai. Pirmojoje rungtynių pusėje žaidė susispaudę, o vienas svarbiausių dalykų buvo tai, kad eliminavo Leo Westermanną, kuriam tai buvo vienas iš blogiausių sezono mačų. Tai tikrai trenerių ir žaidėjų, kurie tai įgyvendino nuopelnas.

Vilniečiams pavyko sutraukyti ryšius tarp įžaidėjų ir aukštaūgių bei išmušti „Partizan“ iš vėžių.

Š. Sakalauskas: Rezultatas parodė, kad „Lietuvos rytas“ pergalės siekė per gynybą. Čia reikėtų pagirti trenerių darbą, kurie ir pasirinko tinkamą strategiją. „Lietuvos ryto“ ekipa puikiai kaitaliojo gynybines sistemas. Matėme, kad net vienos atakos metu nuo asmeninės gynybos buvo pereinama į zoninę arba atvirkščiai. Buvo ieškoma kelių, kurie būtų nepatogūs varžovui.

Nepavykus apsiginti pagal numatytą schemą, vilniečiai drąsiai keisdavosi. Matėme, kad tai nebuvo varžovams patogu. Praleisti 61 tašką tikrai nėra daug, nes varžovai turi daug gerai pataikančių žaidėjų, gebančių rungtyniauti ir vienas prieš vieną.

Puolimas.

L. Kvedaravičius. Mačas buvo daugiau gynybinio pobūdžio. Matėme daug greitų atakų, kurios tiek vienai, tiek kitai komandai baigėsi nerezultatyviai. Atrodo, kad noras kartais yra per didelis.

Žinoma, reikšmės turėjo ir sėkmės faktorius, nes porą kartų pavyko pataikyti kėlinio pabaigoje.

Š. Sakalauskas. Trenerio galimybes riboja tai, kad ekipoje nėra stabilaus metiko. Komandiniame puolime yra daugybė derinių, tačiau tam reikia stabilaus metiko. Žinoma, dar galima naudotis vidurio puolėju, kuriam priėmus kamuolį varžovams kiltų didžiulė grėsmė. Jis juos priverstų padvigubinti gynybą prieš vieną žaidėją.

Tačiau treneriams teko rinktis tai, ką jie turi. „Lietuvos rytas“ gan dažnai naudojo judrią, nepertraukiamą puolimo sistemą, kuri varžovams neleido nuspėti, kaip toliau vyks veiksmas. Matėme, kad buvo daug veržiamasi per kraštus. Buvo, kad verždavosi maži žaidėjai arba iš šono verždavosi aukšti žaidėjai.

Žaidėjai.

L. Kvedaravičius. Renaldas Seibutis šįvakar buvo lyderis. Jis vedė į priekį „Lietuvos rytą“. Tikrai gerai sužaidė Predragas Samardžiskis, kuris ne tik pelnė taškus, tačiau ir kovojo po varžovų krepšiu (4 atk. Kam.). Antroje mačo pusėje neblogai įsijungė Nemanja Nedovičius, Leonas Radoševičius. Tinkamai P. Samardžiskį pakeitė Dejanas Ivanovas, į aikštę išėjęs drąsiai.

Š. Sakalauskas. Gerai sekėsi Renaldui Seibučiui ir Janiui Blūmui, kurie sėkmingai veržėsi po varžovų krepšiu. Išskirti vieną krepšininką būtų sunku. R. Seibutis žinojo kur judėti, P. Samardžiskis žinojo, kur atsidengti, o J. Blūmas tinkamai diktavo ritmą. Dominavo visa komanda. Matėmė norą, energiją, pastangas ir tikėjimą.

Prognozės.

L. Kvedaravičius. Taškų skirtumas galėjo būti ir didesnis, todėl ateityje jo gali ir nepakakti. Žaidėme su vienais autsaiderių, kurie, kaip ir „Lietuvos rytas“, nejautė pergalės skausmo. Vilniečiams dar būtina gerinti žaidimą. Galvoti apie šešioliktuką dar anksti.

Š. Sakalauskas. „Lietuvos ryto“ komanda parodė, kad turi charakterį ir nėra sutrikusi. Žaidėjai pademonstravo, kad trenerių siūlomas stilius – priimtinas. Krepšininkai patys veržėsi į kovą, kovojo dėl kamuolių. Komanda turi noro, tačiau būsimi mačai bus labai sunkūs, nes „Lietuvos ryto“ sudėtis nėra tokia pajėgi, kad pergales būtų galima pasiekti lengviau.

Pažymys.

L. Kvedaravičius. 10 (už pergalę) ir 7 (už žaidimą).

Š. Sakalauskas. 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.