EUROLYGA 2023

„Lakers“ sprendimas pasamdyti M. D'Antoni nustebino Ph. Jacksoną?

Iš pralaimėjimų liūno brendanti „Los Angeles Lakers“ komanda jau turi naują trenerį. Nors sirgaliai turėjo viltį, kad į stratego postą sugrįš legendinis Philas Jacksonas, klubui su juo susitarti nepavyko. Vienais pretendentų į NBA čempionų žiedus laikomų „Lakers“ krepšininkų treneriu bus Mike'as D'Antoni, kuris prieš daugiau nei pusę metų pasitraukė iš „New York Knicks“ stratego posto.

M. D'Antoni buvo atsarginis Los Andželo komandos variantas.<br>AP
M. D'Antoni buvo atsarginis Los Andželo komandos variantas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 12, 2012, 5:58 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:44 PM

M. D'Antoni su prasčiausią startą klubo istorijoje pademonstravusia „Lakers“ komanda pasirašė trejų metų sutartį su galimybę ją pratęsti dar metams. Europoje patirties turintis treneris „Pheonix Suns“ komandoje dirbo su naujuoju Los Andželo komandos įžaidėju Steve'u Nashu, kuris buvo vienas pagrindinių stratego pergalių kalviu.

S. Nashas ir „Lakers“ lyderis Kobe Bryantas džiugiai sutiko naujieną, nors K. Bryantas anksčiau aktyviai palaikė ir Ph. Jacksono sugrįžimo idėją. Kobe M. D'Antoni mėgo dar nuo vaikystės laikų, kuomet augo Italijoje, kur dabartinis treneris buvo Milano „Olimpia“ ekipos žvaigždė.

M. D'Antoni šį mėnesį buvo atlikta kelio pakeitimo operacija, todėl treneris kurį laiką gali nekeliauti su savo komanda į išvykas.

M. D'Antoni NBA žinomas, kaip inovatyvus treneris, tačiau tai jam nepadėjo gerai pasirodyti Niujorke.

Nors treneris sukurdavo geras puolimo strategijas, jis pasigirti gera savo ekipų gynyba negali.

Sprendimas nustebino?

Pasak JAV sporto žiniasklaidos giganto ESPN žurnalistų, „Lakers“ sprendimas pasirašyti sutartį su M. D'Antoni nustebino Ph. Jacksoną.

Ph. Jacksonas iškovojo penkis NBA čempionų titulus ir septyniskart pasiekė finalą per 11 sezonų (skaičius – bendras, nes treneris ekipai vadovavo su petrauka) „Lakers“ komandoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.