EUROLYGA 2023

Ph. Jacksonas apie „Lakers“ sprendimą nelaukti jo atsakymo: „Tai keista“

„Los Angeles Lakers“ sirgalių svajonė vėl komandos trenerio poste išvysti legendinį Philą Jacksoną neišsipildė dėl klubo nekantrumo. Kai tik „Lakers“ dėl prasčiausių per 34 metų istoriją rezultatų atleido Mike'ą Browną, iškart pasklido informacija, kad žvaigždėmis pasipildžiusi ekipa vėl gali atsisukti į strategą, anksčiau „Lakers“ penkiskart atvedusį prie NBA čempionų žiedų. Los Andželo komandos rungtynėse savaitgalį aidėjo šūksniai „Mes norime Philo!“, tačiau klubas nusprendė, kad Philo jiems nereikia.

„Lakers“ klubas nusprendė nelaukti Ph. Jacksono atsakymo.<br>AP
„Lakers“ klubas nusprendė nelaukti Ph. Jacksono atsakymo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2012, 10:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:33 AM

Interviu „Los Angeles Times“ Ph. Jacksonas atskleidė, kad jis ketino savo atsakymą pateikti pirmadienį, tačiau „Lakers“ nusprendė nelaukti garsiojo trenerio atsakymo ir pasirinko Mike'ą D'Antoni, kuris daugiau nei prieš pusę metų nesugebėjo sužibėti „New York Knicks“ trenerio poste ir turėjo pasitraukti.

Ph. Jacksonas tikino, kad dabar yra „gerokai fiziškai stipresnis“, nes pastaruosius mėnesius treniravosi sporto salėje. Jis galėtų susitvarkyti su įtemptu NBA sezonu ir atskleidė, kad jį suintrigavo „komandos talentai“.

67 metų krepšinio specialistas sulaukęs pasiūlymo derėtis į namus pasikvietė „Lakers“ viceprezidentą Jimą Bussą ir generalinį direktorių Mitchą Kupchaką. Treneris atskleidė, kad po pokalbio jis visą savaitgalį svarstė, ką daryti. Ph. Jacksonas neslėpė, kad jam buvo įdomu pasikalbėti apie jau trečią kadenciją klube – jis su „Lakers“ anksčiau dirbo 1999-2004 metais ir 2005-2011-iais.

Po pusantros valandos trukusio pokalbio Ph. Jacksonas paspaudė rankas klubo atstovams, pasakė, kad galėtų dirbti darbą ir sutarė, kad pirmadienį praneš apie savo sprendimą.

Tačiau šanso pranešti, ar ketina ir vėl dirbti klube jis taip ir nesulaukė.

Sekmadienio vidurnaktį Ph. Jacksoną prikėlė „Lakers“ atstovo skambutis. Strategas buvo informuotas, kad komandą treniruos M. D'Antoni.

„Norėčiau, kad viskas būtų buvę aiškiau. Labai keista atsikelti su tokiomis naujienomis. Tai tiesiog keista“, - teigė Ph. Jacksonas.

„Po pokalbio su keletu puikių ir gerbiamų trenerių nusprendėme, kad Mike'as yra tinkamas žmogus vesti „Lakers“ į priekį“, - klubo pranešime cituojamas M. Kupchakas.

Parengė Martynas Suslavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.