EUROLYGA 2023

Vilniaus „Lietuvos rytas“ prieš Maskvos CSKA mes ir Eurolygoje nematytus žaidėjus

„Galiu pažadėti, kad pamatysite iki šiol nematytų veidų. Jie įrodys ir patvirtins, kad yra verti pasitikėjimo bei gali kovoti aukštesnio lygio rungtynėse“, - apie Eurolygos D grupės rungtynes su Maskvos CSKA kalbėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos treneris Darius Maskoliūnas, kuris tikisi, kad ekipos jaunimas nenusileis didesnę patirtį turintiems kolegoms.

M. Katelynas pripažino, kad Vilniaus komandai puolime trūksta disciplinos.<br>M. Kulbis.
M. Katelynas pripažino, kad Vilniaus komandai puolime trūksta disciplinos.<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2012-11-14 21:04, atnaujinta 2018-03-15 10:47

Maskvos CSKA komanda Lietuvos sostinėje kovos rimtai – Ettore Messinos auklėtiniai praėjusiame ture 60:81 buvo sutriuškinti „Barcelona“ krepšininkų, o pirmajame susitikime su „Lietuvos rytu“, kuomet sostinės komandai dar vadovavo Aleksandras Džikičius, pergalę 75:73 iškovojo tik po atkaklių rungtynių.

„Tikiu, kad rungtynės visada laimimos dėl geros gynybos. Puolime mums trūksta drausmės. Kuomet pasivejame varžovus, tiesiog prarandame budrumą, atsipalaiduojame ir pradedame žaisti individualiai. Galbūt per mažai taškų pelnome greitomis atakomis, tačiau visad sakau, kad pagrindinis dalykas – gynyba“, - paklaustas, ar mažiausiai taškų Eurolygoje pelnantis „Lietuvos rytas“ ketina susitelkti į puolimą, ar varžovus mėgins įveikti jų atakų griovimu, atsakė Mindaugas Katelynas.

- Maskvos CSKA komanda praėjusiame Eurolygos ture skaudžiai pralaimėjo „Barcelona“ ekipai, o savaitgalį turėjo pakovoti su Nimburko ČEZ. Ar analizavote šias rungtynes? - D. Maskoliūno paklausė žurnalistai.

- Taip. Stebėjome susitikimus ir su ČEZ, ir su „Barcelona“. Analizuojame ir žiūrime, ką bus galima panaudoti rungtynėse su jais.

- Latvijos žiniasklaida pranešė, kad „Lietuvos rytui“ dėl ligos negalės padėti Janis Blūmas.

- Visko gali būti. Jis serga. Vakare pažiūrėsime, kaip jausis, galbūt sportuos. Jeigu negalės, tai neketiname jo priverstinai leisti į aikštę.

Mes turime jaunų krepšininkų, kurie mėgins įrodyti, kad yra ne blogesni už jį.

- Rungtynėse su Talino „Kalev“ ne kartą plojote savo auklėtiniams. Buvote patenkintas pasirodymu?

- Talino komanda nėra to paties lygio, kaip CSKA, tačiau faktas yra tas, kad turime jaunimui ir tiems krepšininkams, kurie pasirodo rečiau, leisti žaisti. Galiu pažadėti, kad rungtynėse su Maskvos CSKA pamatysite iki šiol Eurolygoje nematytų veidų (Simas Buterlevičius, Eimantas Bendžius, Dovydas Redikas).

Jie įrodys ir patvirtins, kad yra verti pasitikėjimo bei gali kovoti aukštesnio lygio rungtynėse.

- Kuri komanda šiame sezone su CSKA komanda sužaidė geriausiai?

- Pagal rezultatą – tai „Barcelona“, tačiau geras rungtynes sužaidė ir „Žalgiris“. Iš tiesų visos komandos, išskyrus Stambulo „Besiktas“, prieš kuriuos jau antroje pusėje turėjo 30 taškų persvarą, kovojo su CSKA. Maskvos komanda dar neturėjo lengvo pasivaikščiojimo. Tikiuosi, kad taip bus ir „Lietuvos ryto“ bei CSKA rungtynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.